Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ενδοτικότητα Καμμένου – Τσίπρα γιγαντώνει το θράσος Ερντογάν: «Θα στείλω ερευνητικό σκάφος στην κυπριακή ΑΟΖ»

Η ενδοτικότητα Καμμένου - Τσίπρα γιγαντώνει το θράσος Ερντογάν: «Θα στείλω ερευνητικό σκάφος στην κυπριακή ΑΟΖ»

Ο “σουλτάνος” έστειλε συγχαρητήρια  στα αδέρφια του σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Σε νέες προκλήσεις έναντι της Ελλάδος προέβη σήμερα ο Ερντογάν, μιλώντας στην Άγκυρα, όπου ουσιαστικά προανήγγειλε την αποστολή τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην κυπριακή ΑΟΖ και σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει στα περί υδρογονανθράκων ότι «αν πρόκειται να γίνει αυτή η επένδυση, θα την κάνουμε μαζί».

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν ξεκίνησε λέγοντας ότι «δεν θα κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση εκεί. Θέλω να ξέρετε ότι στο θέμα των υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο θα δείξουμε την ίδια αποφασιστικότητα που δείχνουμε όταν διαφυλάσσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας». Ακολούθως, ανακοίνωσε ότι στέλνει πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο, εννοώντας την Κυπριακή ΑΟΖ.

Όσοι νιώθουν έκπληξη για το πώς ο Ερντογάν μπορεί να είναι τόσο προκλητικός και επιθετικός, έχοντας να συντηρήσει ήδη ένα πολεμικό μέτωπο και όντας αποδεκατισμένος στρατιωτικά από το πραξικόπημα, ας μην τρέφουν αυταπάτες.

Η Τουρκία όντως έχει τις προαναφερόμενες αδυναμίες και δεν θα έμπαινε επ’ ουδενί λόγω σε περιπέτειες αν έβρισκε την παραμικρή αντίδραση ή αντίσταση. Απέναντί της, όμως, έχει την κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ, η οποία με δήλωση Καμμένου έδωσε νομικά ερείσματα στην κράτηση των Ελλήνων Στρατιωτικών και ουδέποτε έχει αντιδράσει στην οποιαδήποτε πρόκληση.

Προσφάτως, μάλιστα, μιλώντας στο Σαγγάριο, ο Ερντογάν είπε τα εξής, κάνοντας λόγο για «πνευματικά σύνορα» της τουρκίας, απαντώντας παράλληλα εμμέσως και στο πως αναφέρθηκε στους βουλευτές του Σύριζα και του ΠαΣοΚ όταν από την Θράκη έκανε λόγο για «τέσσερις δικούς του»:

«Από αυτό το θαυμάσιο μέρος θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά τα αδέρφια μου στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Κόσσοβο, την Αλβανία, την “Μακεδονία” (σ.σ. αναφέρεται στο ψευδοκράτος των Σκοπίων), τη Σερβία, την Δυτική Θράκη, τη Κριμαία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας σε όλα τα θύματα και τους καταπιεσμένους αδερφούς μας στο Σαράγεβο, στα Σκόπια, στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στο Κάρτζαλι και στο Μόσταρ. Μοιραζόμαστε την εγκαρδιότητά μας με αυτούς τους αδερφούς των οποίων οι ψυχές και τα μάτια στρέφονται στην Τουρκία, γι’ αυτούς που προσεύχονται για την επιτυχία της Τουρκίας.

Κάθε φορά το λέω: αυτές οι πόλεις βρίσκονται μέσα στα σύνορα άλλων κρατών, αλλά αποτελούν μέρος των πνευματικών μας συνόρων. Η μισή καρδιά μας είναι στην Κωνσταντινούπολη, στο Ντιγιάρμπακίρ, στην Τραπεζούντα, στην Αττάλεια, στην Σμύρνη και η άλλη μισή είναι στο Χαλέπι, στο Κιρκούκ, στην Ιερουσαλήμ, στο Σαντζάκ και στη Μπουχάρα».

Για να μην έχετε απορίες, είναι αυτοί που «προσεύχονται για την επιτυχία της τουρκίας». Και η αντίδραση της κυβερνήσεως Τσίπρα – Καμμένου; Εγκάλεσαν την Χρυσή Αυγή που αποκάλυψε και στηλίτευσε το όλο ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-endotikothta-kammenou-tsipra-gigantwnei-to-thrasos-erntogan-tha-steilw-er#ixzz5AJMXRWia

Exit mobile version