Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας: Πρώτη στις μειώσεις μισθών στην Ε.Ε.

Νέα θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας: Πρώτη στις μειώσεις μισθών στην Ε.Ε.

Κάθε έρευνα που έρχεται στο φως της δημοσιότητας φροντίζει, με τα στοιχεία τα οποία διαθέτει, να αναδεικνύει τις θλιβερές πρωτιές που έχει η Χώρα μας στην τραγική εποχή των Μνημονίων.

Έτσι, λοιπόν, δεν μας προξενεί πλέον καμία εντύπωση η είδηση ότι στην πρώτη θέση στις μειώσεις μισθών ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2010 έως το 2017 βρίσκεται η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου (ETUI) με τίτλο «Συγκριτική Αξιολόγηση της εργασίας στην Ευρώπη 2018» που δημοσιεύθηκε χθες.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι καταγράφουν την μεγαλύτερη απώλεια με 19,1%.

Όλοι εκείνοι που παρουσίαζαν τα Μνημόνια ως ένα «αναγκαίο κακό», το οποίο όμως θα μας «οδηγούσε σίγουρα» στην ανάπτυξη και την ευημερία βλέπουν στον βούρκο του να καταπίνει τα πάντα.

Δημόσια περιουσία, μισθούς, συντάξεις, κ.ο.κ., επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά την ταύτιση των Μνημονίων με την λογική της κινούμενης άμμου, πιο πολύ βουλιάζουμε στην αποικιοποίηση, την ανέχεια και την «κινεζοποίηση».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-thliberh-prwtia-ths-elladas.-prwth-stis-meiwseis-misthwn-sthn-e.e.-thn#ixzz5ANsowjjL

Exit mobile version