Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου δείχνει τα «δωράκια» εκατοντάδων εκατομμυρίων από ΝΔ – ΠαΣοΚ στους εργολάβους

Έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου δείχνει τα «δωράκια» εκατοντάδων εκατομμυρίων από ΝΔ - ΠαΣοΚ στους εργολάβους

Έκθεση περί των δημοσίων έργων που πραγματοποίηθηκαν στην Ελλάδα την 15ετία 2000 – 2014 πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου της. Σύμφωνα με την έκθεση, «οι φορολογούμενοι επιβαρύνθηκαν με επιπλέον 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ε-65, της Ολυμπίας Οδού και του αυτοκινητοδρόμου Μορέας».

Η σύγκριση έγινε με αντίστοιχα δημόσια έργα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και φάνηκε ξεκάθαρα ότι τα δημόσια έργα ήταν από την αρχή υπερκοστολογημένα, γεγονός που επιδεινώθηκε μετά την περιβόητη «επανεκκίνηση των δημοσίων έργων» που ήταν η, όπως λέγανε, «μεγάλη επιτυχία» της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου.

Πάμε, όμως, να δούμε λίγο τα πρόσωπα πίσω από τις συγκεκριμένες οδούς: Ο αυτοκινητόδρομος Μορέας έχει κατασκευαστεί από την σύμπραξη της ΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα, της Intracom του Κόκκαλη και της J&P Άβαξ, με τον Μπόμπολα να έχει το 71,67% της εταιρείας.

Η Ολυμπία Οδός έχει κατασκευαστεί από την σύμπραξη της Vinci Concessions (29%), της γερμανικής Hochtief (17%) που είχαμε γνωρίσει από το σκάνδαλο της φοροαποφυγής για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, της ΑΚΤΩΡ (17%) του Μπόμπολα, της ΓΕΚ Τέρνα (17%) και της J&P Άβαξ (19,1%).

Η δε Ε-65 είναι προϊόν της συμπράξεως της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με την ισπανική ACS και της πολυεθνικής Ferrovial.

Όλα τα παραπάνω, βεβαίως, δεν προκαλούν καμία έκπληξη αφού είναι γνωστή η αγάπη της Νέας Δημοκρατίας με τους δικούς της, «καλούς» ολιγάρχες, κάποιοι εκ των οποίων εντελώς… συμπτωματικά κατείχαν εκείνη την περίοδο ΜΜΕ, τα οποία «λιβάνιζαν» το ΠαΣοΚ με την ΝΔ και κατακεραύνωναν καθημερινώς την Χρυσή Αυγή, συμμετέχοντας μάλιστα εξαιρετικά ενεργά στις Χρυσαυγιάδες εκείνης της εποχής.

Δείτε μια εικόνα από την έκθεση ενδεικτική του πάρτι που στήθηκε μεσούσης της σκευωρίας κατά της Χρυσής Αυγής:

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ekthesh-tou-eurwpaikou-elegktikou-sunedriou-deichnei-ta-dwrakia-ekatontadwn#ixzz5AVhquvY9

Exit mobile version