Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προχωράνε ακάθεκτοι για την προδοσία οι συριζαίοι: Έτοιμος για «έντιμο συμβιβασμό» με τους σκοπιανούς ο Κοτζιάς ύστερα από σειρά προκλήσεων

Προχωράνε ακάθεκτοι για την προδοσία οι συριζαίοι: Έτοιμος για «έντιμο συμβιβασμό» με τους σκοπιανούς ο Κοτζιάς ύστερα από σειρά προκλήσεων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η κοινή συνέντευξη Τύπου μεταξύ των υπουργών εξωτερικών Σκοπίων και Ελλάδος, η οποία έγινε πραγματικότητα ύστερα από σωρεία προκλήσεων που άφησε αναπάντητες ο Κοτζιάς.

Συγκεκριμένα, δεν είναι μόνο το γεγονός πως έξω από τον χώρο της συναντήσεως είχαν ήδη συγκεντρωθεί δεκάδες σκοπιανών, οι οποίοι τον καθύβριζαν φέροντας σύμβολα που έχουν κριθεί παράνομα ως προς την χρήση τους από σκοπιανούς, όπως ο Ήλιος της Βεργίνας που βρισκόταν στην παλιά σημαία του ψευδοκράτους.

Πέρα από αυτό, οι προκλήσεις πέρασαν και στο εσωτερικό και γίνανε επίσημες, αφού το έγγραφο του σκοπιανικού υπουργείου εξωτερικών ερχόταν υπό τον τίτλο «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Και αυτό το «κατάπιε» αμάσητο ο Κοτζιάς, βάζοντας απλώς τους επιτελείς του να σφραγίσουν εκ νέου το έγγραφο.

Τα χειρότερα ήρθαν μέσα στην διαπραγμάτευση, όπου οι πληροφορίες ανέφεραν συμφωνία ως προς το όνομα «Gorna Makedonjia», αλλά διαφωνία ως προς την χρήση του, δηλαδή οι σκοπιανοί επιμένουν στο εσωτερικό να αποκαλούνται «Μακεδονία» και ως προς το ζήτημα της ταυτότητας και γλώσσας, όπου οι σκοπιανοί εμφανίζονται αδιάλλακτοι.

Αυτή η τριπλέτα, δηλαδή οι δύο προκλήσεις και η αδιαλλαξία σε μείζονα θέματα της διαπραγμάτευσης, δεν κατέστησαν αρκετές για να αναγκάσουν τον Κοτζιά να θυμηθεί ποιας χώρας είναι υπουργός εξωτερικών και έτσι αντί της εθνικής γραμμής στην κοινή συνέντευξη τύπου παρουσίασε τις αντεθνικές θέσεις του Σύριζα ζητώντας «έντιμο συμβιβασμό».

Συγκεκριμένα είπε: «Το εύκολο στην πολιτική είναι να μην κάνεις τίποτα. Όμως μετά έρχεται η ζωή και δίνει τις δικές της λύσεις και είναι πολύ ακριβές. Οι πολιτικοί οφείλουν να βρίσκουν λύσεις. Η Ελλάδα βγαίνει από την οικονομική κρίση, για να έχει την ανάπτυξη χρειάζεται λύσεις, πιστεύουμε σε έντιμους και όχι σάπιους συμβιβασμούς. Σε έναν έντιμο συμβιβασμό δεν μπορείς να πάρεις όσα έχεις στο νου σου, και αυτό αφορά και την Ελλάδα».

Η συγκεκριμένη δήλωση που λέει στην Ελλάδα ότι δεν μπορεί να πάρει ό,τι θέλει, προφανώς και θα μπορούσε να είναι μια δήλωση του Ντιμιτρόφ ή του Ερντογάν ή οποιουδήποτε εχθρού της Ελλάδος, όμως δυστυχώς είναι του Νίκου Κοτζιά, του υποτίθεται υπουργού εξωτερικών της χώρας και μάλιστα γίνεται ύστερα από τις προαναφερόμενες προκλήσεις. Όσον αφορά δε τα περί «έντιμου συμβιβασμού», γνωρίζουμε πολύ καλά τι εννοούν οι συριζαίοι ως «έντιμο συμβιβασμό». Το μάθαμε από τα μνημόνια και το δημοψήφισμα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prochwrane-akathektoi-gia-thn-prodosia-oi-surizaioi-etoimos-gia-entimo-sumb#ixzz5AaghweeI

Exit mobile version