Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τι γίνεται με τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!

Τι γίνεται με τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά ζητήματα της εποχής των Μνημονίων αποτελεί και η ένοχη σιωπή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα θαλασσοδάνεια που κατά καιρούς έχουν πάρει. Χρήματα προερχόμενα από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού και τα οποία έχουν διοχετευθεί στις τσέπες των αεριτζήδων και αετονύχηδων των δύο αυτών κομμάτων.

Επί πολλά έτη οι τράπεζες, την ανακεφαλαίωση των οποίων (για να μην ξεχνιόμαστε) έχει χρυσοπληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος, δάνειζαν «αβέρτα» όλα τα κόμματα του «Συνταγματικού τόξου», χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις αποπληρωμής, αλλά με… ενέχυρο τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις, τις οποίες θεωρούσαν δεδομένο ότι θα λαμβάνουν σε μόνιμα παχυλό περιεχόμενο τα κόμματα αυτά.

Όμως, τα ποσοστά των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έπεσαν δραματικά, με αποτέλεσμα τα δάνεια αυτά να «κοκκινίσουν». Καθώς επί αρκετά χρόνια τα δάνεια αυτά δεν αποπληρώνονται, ο λογαριασμός, όπως όλα δείχνουν, θα πάει, για μια ακόμη φορά, στον ειρωνικά αποκαλούμενο «κυρίαρχο λαό».

Σε μια εποχή όπου η φτωχοποίηση των Ελλήνων έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, η ανεργία καλπάζει και στα νοσοκομεία αντικρίζεις εικόνες τριτοκοσμικής χώρας, με την έλλειψη ακόμη και γαζών, η επιστροφή των δανεικών (και μέχρι τώρα αγύριστων) από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι μείζον ζήτημα ηθικό, νομικό, πολιτικό.

Ιδιαίτερα τώρα που η ΝΔ θεωρεί ότι βρίσκεται σε τροχιά επαναφοράς της στην εξουσία και το ΠΑΣΟΚ, με την νέα του επιχειρούμενη εκλογική μεταμφίεση του ΚΙΝΑ, δεν διευκρινίζει τι προτίθεται να κάνει με το καταχρεωμένο ΑΦΜ του.

Στο ίδιο κάδρο ευθύνης, βεβαίως, βρίσκονται οι διευθυντές και τα στελέχη των τραπεζών που ενέκριναν και έδωσαν αυτά τα δάνεια με «σκεπτικά» και «εγγυήσεις» εντελώς διάτρητα. Εάν σε εύλογο χρονικό διάστημα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν φροντίσουν να διευθετήσουν άμεσα και ακέραια το ζήτημα της επιστροφής των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έλαβαν, θα πρέπει –επιτέλους- η Δικαιοσύνη να λάβει δραστικά μέτρα εναντίον τους.

Είναι ζήτημα τριπλής (ηθικής, νομικής, πολιτικής) διάστασης, το οποίο δεν μπορεί να αιωρείται εσαεί. Το Δίκαιο και ο Λαός απαιτούν: φέρτε πίσω τα κλεμμένα!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ti-ginetai-me-ta-thalassodaneia-ths-nd-kai-tou-pasok-ferte-pisw-ta-klemmena#ixzz5Abe7EqHs

Exit mobile version