Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Economist: Φούσκα η «έξοδος από τα μνημόνια» του Τσίπρα

Economist: Φούσκα η «έξοδος από τα μνημόνια» του Τσίπρα

Μπορεί ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός της κυβέρνησης να ετοιμάζεται για το προπαγανδιστικό παραμύθι της «εξόδου από τα μνημόνια», όμως η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από κάτι τέτοιο, γεγονός που το έχουμε πολλάκις επισημάνει.

Την θεώρησή μας επιβεβαιώνει και η οικονομική εφημερίδα “Economist”, η οποία αναλύοντας τα στοιχεία έδειξε πως ήδη η πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,5% της κυβερνήσεως διαψεύστηκε πανηγυρικά, ενώ η πρόβλεψη για την επόμενη χρονιά έχει ήδη υποβαθμιστεί και βεβαίως, σημειώνουμε εμείς, θα διαψευστεί και πάλι γιατί είναι ανεδαφική.

Επιπροσθέτως αυτών, όλες οι «ντρίπλες» δείχνουν να αποτυγχάνουν, ενώ τα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική συσσωρεύονται. Κάπως έτσι, οι οιωνοί δεν είναι καλοί για την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία πλησιάζει το καλοκαίρι, ουσιαστικά χωρίς κάποιο αφήγημα, ενώ από τον Σεπτέμβρη και μετά που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, το τελευταίο δεδομένο είναι κρίσιμο και από αυτό πολλοί αναλυτές τοποθετούν τις εκλογές εκείνη την περίοδο. Παρόλη τη τραγελαφική πορεία του Τσίπρα, βεβαίως, τα ποσοστά της ΝΔ δεν δείχνουν να ανεβαίνουν, γεγονός που εύκολα εξηγείται – αν και δεν το λέει η εφημερίδα – από το πόσο «παλτό» είναι ο Μητσοτάκης που δεν έχει καταφέρει να καταστήσει σαφείς τις διαφορές μεταξύ αυτού και του Τσίπρα σε πολιτικές θέσεις.

Για να μην τον αδικούμε πάντως, δεν είναι και εύκολο να βρει κανείς τις διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/economist-fouska-h-ejodos-apo-ta-mnhmonia-tou-tsipra#ixzz5AidSUcVe

Exit mobile version