Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μείωση του αφορολόγητου από το 2019: Άλλη μια «δέσμευση» της κυβέρνησης αποδεικνύεται ψευδής

Μείωση του αφορολόγητου από το 2019: Άλλη μια «δέσμευση» της κυβέρνησης αποδεικνύεται ψευδής

Ένα ακόμη «αφήγημα» της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης καταρρέει κι αυτό με πάταγο, αφού μείωση του αφορολόγητου ορίου από το 2019 προβλέπει εμμέσως η Citi, καθώς εκτιμά ότι τόσο το πρωτογενές πλεόνασμα όσο και η ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας θα είναι χαμηλότερα από τους στόχους φέτος και την προσεχή χρονιά.

Σύμφωνα με έκθεση της Citi που δημοσιεύθηκε, η ανάπτυξη αναμένεται να «κολλήσει» στο 1,4% φέτος, την ώρα που η κυβέρνηση έχει βάλει τον πήχη στο 2,3% του ΑΕΠ, έναντι στόχου 3,5%.

Για την επόμενη χρονιά η έκθεση προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ, έναντι στόχου 3,5% κάτι που θα συνεπάγεται επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου ορίου κατά έναν χρόνο δηλαδή από το 2019 αντί για το 2020.

Όσον αφορά την ανάπτυξη, εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί στο 1,5% το 2019, το 2020 και το 2022, ενώ το 2021 θα περιοριστεί στο 1,4%.

Άλλη μια «δέσμευση» των… καπιταλοκομμουνιστών πολιτικών συμμοριτών, που εκτελούν κι αυτοί χρέη εντολοδόχου προς τους διεθνείς τοκογλύφους, αποδεικνύεται ψευδής, φανερώνοντας την εθελόδουλη φύση (και) της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/meiwsh-tou-aforologhtou-oriou-apo-to-2019-allh-mia-desmeush-ths-kubernhshs#ixzz5AieWhmbM

Exit mobile version