Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κόμματα εξουσίας με 2%

Κόμματα εξουσίας με 2%

Άρθρο του “Μυρμιδόνα” στην “Εμπρός”. Διαβάστε το νέο άρθρο του “Μυρμιδόνα” στην “Εμπρός” που κυκλοφορεί

Συνηθίζουμε να ονομάζουμε «κόμματα εξουσίας» την Ν.Δ. και το ΠαΣοΚ. Γενικότερα θα λέγαμε ότι, κόμμα εξουσίας είναι εκείνο που τουλάχιστον δημοσκοπικά, συγκεντρώνει τα εκλογικά ποσοστά που θα του επέτρεπαν να σχηματίσει κυβέρνηση. Όλα τα παραπάνω βέβαια, είναι ερμηνείες. Δεν αποτελούν χειροπιαστά στοιχεία. Για χειροπιαστά στοιχεία, θα πρέπει να ανατρέξουμε στην πρόσφατη πολιτική ιστορία. Δηλαδή, σε στοιχεία που δεν αμφισβητούνται.

Για παράδειγμα, το ΠαΣοΚ του «λεφτά υπάρχουν» το 2009, πήρε ποσοστό 43,92% κι έκανε την τελευταία αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠαΣοΚ. Με την ίδια λογική των ποσοστών μπορούμε να ανιχνεύσουμε τα κόμματα εξουσίας, από το 1974, μέχρι σήμερα. Είναι όμως τελικά ακριβής αυτή η μέθοδος; Έρχεται ένα γεγονός, να την αμφισβητήσει. Η απόφαση ενός δικαστηρίου του Μονάχου! Η γερμανική δικαιοσύνη, ερευνώντας την επιχειρηματική πρακτική της Siemens, απεφάνθη την ενοχή Χριστοφοράκου για δωροδοκίες, προκειμένου να εξασφαλίσει συμβόλαια υπέρ της εταιρείας.

Ας κάνουμε εδώ μια παρένθεση, για να εξετάσουμε τι σημαίνει Siemens για την Γερμανία. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Wernervon Siemens το 1847. Σήμερα εδρεύει στο Μόναχο και δραστηριοποιείται στους τομείς τηλεπικοινωνιών, ενέργειας, ηλεκτρικών συσκευών, πληροφορικής, μέσων μαζικής μεταφοράς, ηλεκτροκινητήρων. Είναι η 2η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία με 447.000 υπαλλήλους παγκοσμίως σε 190 χώρες εκ των οποίων 36% στην Γερμανία. Κατατάσσεται 22η στην Ευρώπη σε συνολική αξία ενεργητικού και ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 76,6 δισ. Το ίδρυμα «Δαχτυλίδι Siemens» απονέμει το ομώνυμο βραβείο – δαχτυλίδι, μια από τις υψηλότερες διακρίσεις για τεχνολογικές επιστήμες στην Γερμανία, ανελλιπώς από το 1952. Τον έλεγχο της εταιρίας, έχει η οικογένεια Siemens, το Γερμανικό κράτος, η κρατική επενδυτική εταιρεία του Qatar και η αμερικανική πολυεθνική BlackRock. Όταν λοιπόν, η γερμανική δικαιοσύνη, ελέγχει και καταδικάζει τις επιχειρηματικές πρακτικές, ενός κολοσσού που συνεισφέρει δισ. στην Γερμανική οικονομία, τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η δικαιοσύνη αυτή, είναι ανεξάρτητη!

Συνεπώς, η καταδικαστική απόφαση σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούσε ο Χριστοφοράκος ως γενικός διευθυντής της Siemens, αποτελεί αδιάσειστο στοιχείο – γεγονός της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας. Στο σκεπτικό της απόφασης, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ύστερα από συνεννόηση Χριστοφοράκου με τους ταμίες των κομμάτων αποφασίστηκε το 2% από κάθε σύμβαση να πηγαίνει στο ταμείο του εκάστοτε κόμματος, πάντοτε ισομερώς. Άρα λοιπόν, δικαιούμαι να θεωρήσω ότι τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα, είναι τα κόμματα του 2%!!! Κόμματα που δεν δίστασαν να ξεπουλήσουν τον ιδρώτα και το μέλλον της χώρας, για μια μίζα του 2%, και κυβέρνησαν αυτό τον τόπο με «ταμίες».

Μετά το 1974, ο βιομηχανικός ιστός της χώρας διαλύεται, η ναυτιλία εκδιώκεται, ο τουρισμός απαξιώνεται, η αγροτιά εξαφανίζεται. Όμως σε έναν οικονομικό χώρο που οι Έλληνες δεν «καταφέρνουν» να ευημερήσουν, εισβάλλουν ξένοι οικονομικοί κολοσσοί και θησαυρίζουν!!! Ας το παραδεχτούμε: η οικονομική ακτινογραφία της Ελλάδος επιβεβαιώνει απόλυτα την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου.

Ελάτε λοιπόν. Τιμωρείστε αμείλικτα τα «κόμματα εξουσίας». Δώστε τους αυτό που ζητούν από τους ξένους. Δώστε τους το 2% και σαν εκλογικό αποτέλεσμα!!! Και δώστε την δυνατότητα στους Εθνικιστές να φροντίσουν αυτή την ταλαίπωρη χώρα. Ποιος άλλος από εμάς που πιστεύουμε στην Νεολαία θα φροντίσει γι’ αυτήν; Ποιος άλλος από εμάς που είμαστε εργαζόμενοι κι όχι χρυσοκούταλοι θα φροντίσει για την ανάπτυξη και τον εργαζόμενο; Ποιος άλλος από εμάς που ανέκαθεν χύναμε το Αίμα μας στο Ελληνικό χώμα, θα φροντίσει για την ακεραιότητα της Πατρίδος; Το σύνθημά μας είναι πιο επίκαιρο, πιο εύστοχο και πιο αναγκαίο από ποτέ: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!!!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kommata-ejousias-me-2#ixzz5Al3CwlHG

Exit mobile version