Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αμερικανός διπλωμάτης: Είστε αλαζόνες, τα σκόπια θα πάρουν τον όρο Μακεδονία, αποδεχθείτε το!

Ο Τζέιμς Πάρντιου δεν είναι κανάς τυχαίος. Έχει υπάρξει επί σειρά δεκαετιών στο πλευρό αυτών που σμίλεψαν την κατάσταση στα Βαλκάνια και έφεραν την Ελλάδα στην σημερινή δεινή γεωπολιτική θέση και απομόνωση.

Μεταξύ άλλων, υπήρξε διαμεσολαβητής των ΗΠΑ για τη συμφωνία του Ντέιτον που τερμάτισε τον τετραετή εμφύλιο στη Βοσνία-Eρζεγοβίνη (1995), συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο (1999-2001) και διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στη Συμφωνία της Οχρίδας, η οποία επισφράγισε τη λήξη των εχθροπραξιών μεταξύ Σκοπιανών και Αλβανών (2001).

Συνεπώς τα λεγόμενά του στην Deutsche Welle έχουν την αξία τους περί του ποιες θα είναι οι εξελίξεις στην διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό των Σκοπίων, αλλά και του ποια ΔΕΝ πρέπει να είναι η στάση της χώρας μας στο όλο ζήτημα.

Σας παραθέτουμε κάποια από τα σημεία της συνεντεύξεώς του: «Πιστεύω ότι θα είναι πολύ ατυχές να αφήσουν αυτή την ευκαιρία να χαθεί και να μην επιλύσουν το ζήτημα εδώ και τώρα. Νομίζω ότι πρέπει να αποδεχθείτε ότι ο όρος «Μακεδονία» θα πρέπει να βρίσκεται κάπου στο όνομα. Προσπαθείτε να υποδείξετε σε μια χώρα ποιο θα είναι το όνομά της κι αυτό είναι λίγο αλαζονικό»

Εφόσον, λοιπόν, ο συγκεκριμένος διπλωμάτης που τόσο καλά ξέρει και την περιοχή, αλλά και τα συμφέροντα των αμερικανών, επιμένει στο να αποδεχτεί τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα των σκοπιανών, αυτό αποτελεί περίτρανη επιβεβαίωση της πάγιας θέσης της Χρυσής Αυγής: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/amerikanos-diplwmaths-eiste-alazones-ama-den-dwsete-to-onoma-ths-makedonias#ixzz5AnHTTrR0

Exit mobile version