Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί η μάζα αποστρέφεται τον «Άνθρωπο της Αλήθειας»

Γιατί η μάζα αποστρέφεται  τον «Άνθρωπο της Αλήθειας»

Τόλμησε να κάνεις σκέψεις ή πράξεις που είναι διαφορετικές από όσα σκέφτεται και πράττει ο υπόλοιπος «κόσμος» και αμέσως θα αρχίσουν όλοι να σε υποπτεύονται….. Ή είσαι τρελός ή κάτι δεν πάει καλά με εσένα!

Εάν βέβαια συντάσσεσαι με την μάζα, θεωρείσαι λογικός. Τι και αν αυτή βρίσκεται στα πρόθυρα του παραλογισμού ή αρέσκεται και στηρίζει οτιδήποτε αντιφυσικό και ανήθικο; Ρητορικό, βέβαια, το ερώτημα, καθώς το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είσαι εσύ, που αποτελείς την εξαίρεση στον κανόνα τους. Και αυτό είναι τόσο ενοχλητικό!

Πρέπει να ανήκεις στην μάζα και να συμπεριφέρεσαι όπως όλοι όσοι ανήκουν σε αυτή. Δεν πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις. Αυτό πρέπει να το καταλάβεις. Αν δεν ασπάζεσαι την συλλογική τρέλα, αν ξεφεύγεις από όσα αυτή ορίζει, τότε γίνεσαι απόβλητος από αυτή την «πολιτικά ορθή» κοινωνία. Τίθεσαι στο περιθώριο και πολύ σύντομα όλοι αυτοί οι «λογικοί» σε δικάζουν και βγάζουν μια απόφαση ερήμην σου: Είσαι ένοχος!

Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι ο άνθρωπος δεν είναι απλά ένα μη εξελίξιμο ον, αλλά μια διαδικασία, ένα συνεχόμενο γίγνεσθαι. Καμιά άλλη ύπαρξη, εκτός του ανθρώπου, δεν μπορεί να έχει τέτοιες δυνατότητες εξέλιξης ανάμεσα στο μεσοδιάστημα της γέννησης και του θανάτου.

Διαβάστε περισσότερα στην Αντεπίθεση

 

Exit mobile version