Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 80 εκατ. ευρώ στην τουρκία από τους «ευρωπαίους εταίρους» για στρατιωτικά οχήματα ενάντια στην λαθρομετανάστευση

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 80 εκατ. ευρώ στην τουρκία από τους «ευρωπαίους εταίρους» για στρατιωτικά οχήματα ενάντια στην λαθρομετανάστευση

Τα τεθωρακισμένα θα χρησιμοποιηθούν για την φύλαξη των τουρκικών συνόρων από τους λαθρομετανάστες – Στην Ελλάδα μας προτρέπουν να διατηρούμε “ανοιχτά σύνορα”

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που παρέχει το γερμανικό περιοδικό Spiegel για την χρηματοδότηση της τουρκικής επιθετικότητας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το περιοδικό: «Η Ε.Ε. βοηθά την Τουρκία να κλείσει τα σύνορά της για πρόσφυγες. Η Γερμανία και τα άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. παρείχαν στην κυβέρνηση της Άγκυρας, προκειμένου για την προστασία των συνόρων της, τεχνολογία ασφαλείας και παρακολούθησης συνολικής αξίας άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ».

Αυτό προκύπτει από έρευνα του Spiegel και του Δικτύου European Investigative Collaborations. Έτσι, οι Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του προγράμματος περιφερειακής ανάπτυξης IPA της τουρκικής εταιρείας Otokar, προχώρησαν σε έμβασμα ύψους 35,6 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή τεθωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων, των αποκαλούμενων Cobra II, τα οποία χρησιμοποιούνται τώρα και στα τουρκικά σύνορα με τη Συρία.

Στον εξοπλιστικό όμιλο Aselsan, που ανήκει κατά πλειοψηφία στο τουρκικό κράτος, ανατέθηκε κατά αυτόν τον τρόπο από την Ε.Ε. να διαθέσει έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ τεθωρακισμένα και μη τεθωρακισμένα οχήματα παρακολούθησης για έλεγχο των ελληνο- τουρκικών χερσαίων συνόρων.

Επί του ίδιου ζητήματος, οι «ευρωπαίοι εταίροι» όχι μόνο δεν ενίσχυσαν στρατιωτικά την Ελλάδα, αλλά ήταν και σαφέστατοι για την «προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και τα «ανοιχτά σύνορα», προκειμένου να καταστήσουν την Ελλάδα μια χώρα transit, από όπου θα ξεκινά το φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φάμπρικές τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apokalupsh-oi-eurwpaioi-etairoi-edwsan-ekatommuria-eurw-sthn-tourkia#ixzz5Ar8pHI1L

Exit mobile version