Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ετοιμάζεται το νέο Μνημόνιο της αριστεράς: Θα το παρουσιάσει για έγκριση στους διεθνείς τοκογλύφους ο Τσακαλώτος

Ετοιμάζεται το νέο Μνημόνιο της αριστεράς: Θα το παρουσιάσει για έγκριση στους διεθνείς τοκογλύφους ο Τσακαλώτος

Την ώρα που τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί σε άλλους τομείς της ανικανότητας των κυβερνώντων, ο Τσακαλώτος ετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς και την πρέπουσα ομερτά τα ΜΜΕ το δικό του μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, μία υποχρέωση στην οποία έχει αποφύγει εντέχνως να αναφερθεί ο εγχώριος «τύπος» είναι η παρουσίαση του ιδιόχειρου μνημονίου της αριστεράς στο Eurogroup της Σόφιας στις 27 Απριλίου, όπου θα αποφασιστεί η μορφή του προγράμματος που θα ακολουθήσει η χώρα μας στα χρόνια «μετά το μνημόνιο».

Βεβαίως, υπολείπονται ακόμα 88 προαπαιτούμενα για να κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση, που είναι βασικό προαπαιτούμενο για την λήξη του παρόντος μνημονίου, τα οποία οσονούπω θα ψηφιστούν από την «ελληνική» Βουλή.

Όμως πέρα από αυτά τα 88 προαπαιτούμενα υπάρχουν και αυτά που θα παρουσιάσει ως πρότασή του ο Τσακαλώτος, αλλά και τα όσα είχαν «ξεχαστεί» στα τόσα χρόνια της κρίσης, τα οποία έχει κληθεί να εντοπίσει ο ελεγκτικός μηχανισμός της PricewaterhouseCoopers (PWC).

Όπως επεσήμανε προ ημερών στις Βρυξέλλες Ευρωπαίος αξιωματούχος το νέο σχήμα που επωάζεται για την περίοδο μετά τη λήξη του τρέχοντος μνημονίου αφορά «στον τρόπο που τα παιδιά και τα εγγόνια της χώρας θα αποπληρώνουν το χρέος των παππούδων τους».

Η βασική ρήτρα που είναι βέβαιη από τώρα είναι η μη αντιστροφή των μέτρων του προηγούμενου μνημονίου και αντί να παίρνουμε δόσεις σε αντάλλαγμα για δόσεις, τώρα το «τυρί» θα είναι το ξεκλείδωμα μερών της επιμήκυνσης του χρέους ως αντάλλαγμα για μέτρα και επίτευξη παράλογων δημοσιονομικών στόχων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/etoimazetai-to-neo-mnhmonio-ths-aristeras-tha-to-parousiasei-gia-egkrish-st#ixzz5AsX6Mt3m

Exit mobile version