Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Σύνταγμα της Ελλάδος και οι αληθινοί καταπατητές του

Επειδή οι πατριδοκάπηλοι του «Συνταγματικού τόξου» ομιλούν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για την αναγκαιότητα τήρησης του Συντάγματος, ας δούμε ένα χαρακτηριστικό δείγμα της υποκρισίας που τους διέπει (και) στο θέμα αυτό.

Στην παράγραφο 2 του άρθρου 16 του Συντάγματος υπάρχει ρητή διατύπωση, κατά την οποία «Η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και σωματική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και την διάπλαση τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

Εις ό,τι  αφορά τι τύπου θρησκευτική συνείδηση οφείλει να δημιουργήσει το σχολείο στους μαθητές, στο άρθρο 3 παράγραφος 1 του καταστατικού μας χάρτη τα πράγματα είναι εντελώς ξεκάθαρα. «Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού…».

Ο συνδυασμός, λοιπόν, των δύο αυτών άρθρων είναι που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Γαβρόγλου, τον Φίλη και τον υπόλοιπο κωμικοτραγικό πολιτικό θίασο της «Πρώτης φορά Αριστερά» κυβέρνησης και των διαφόρων προθύμων συνοδοιπόρων της στην προσπάθεια άμβλυνσης του Εθνικού και Θρησκευτικού φρονήματος των Ελλήνων μαθητών.

Οι πολιτικοί απατεώνες του περιβόητου «Συνταγματικού τόξου», οι οποίοι συχνά-πυκνά υποστηρίζουν την ανάγκη τήρησης και σεβασμού στο Σύνταγμα και τους νόμους που το διέπουν, αποδεικνύονται περίτρανα ότι αποτελούν τους χειρότερους καταπατητές τους, όταν το περιεχόμενό τους δεν συνάδει με τις αντεθνικές ιδεοληψίες τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-suntagma-ths-ellados-kai-oi-alhthinoi-katapathtes-tou#ixzz5AwCG8xxY

Exit mobile version