Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ο καλύτερος υπάλληλος της διεθνούς τοκογλυφίας

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ο καλύτερος υπάλληλος της διεθνούς τοκογλυφίας

Η… στοργή των διεθνών τοκογλύφων (και) για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να επεξηγηθεί μέσα από τις συνεχείς παραχωρήσεις των εγχώριων εντολοδόχων προς αυτούς. Η πιο πρόσφατη επιβεβαίωση αυτής της εθελοδουλίας έχει να κάνει με το ότι μαζί με την έγκριση της δόσης των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) θα προχωρήσει στην τροποποίηση της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα, δηλαδή του «συμβολαίου» για το τοκογλυφικό δάνειο των 86 εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκε τον Ιούλιο του 2015.

Στην ανακοίνωσή του ο ESM αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η τροποποίηση της δανειακής σύμβασης είναι απαραίτητη γιατί πλέον έχει ενεργοποιηθεί το υπερταμείο, που θα καταστεί συμβαλλόμενο μέρος της δανειακής σύμβασης και θα αναλάβει διάφορες υποχρεώσεις στο πλαίσιο της, όπως προβλέπεται από την αρχή του προγράμματος. Το γεγονός ότι μαθαίνουμε τα νέα της τροποποίησης της δανειακής σύμβασης της Χώρας με τους Ευρωπαϊκούς εταίρους από τις Βρυξέλλες και όχι από την κυβέρνηση δεν μας προξενεί απορία, καθώς η ενεργοποίηση του υπερταμείου και η ανάληψη συγκεκριμένων υποχρεώσεων, όπως είναι η εκχώρηση του 50% των εσόδων του για την αποπληρωμή χρεών, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους.

Οι διεθνείς τοκογλύφοι βάζουν στην σύμβαση την«Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας», στην οποία έχει περάσει το σύνολο της κρατικής περιουσίας για 99 έτη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα μισά έσοδα του υπερταμείου θα διοχετεύονται για την αποπληρωμή των (ληστρικών) δανείων, αλλά κυρίως ότι, εάν κάτι δεν πάει καλά μετά την λήψη του προγράμματος, οι δανειστές θα έχουν ως εγγύηση τα περιουσιακά στοιχεία της Χώρας. Επί 8 ολόκληρα χρόνια οι διεθνείς τοκογλύφοι παίρνουν τα πάντα από τους ντόπιους εντολοδόχους τους, οι οποίοι δέσμευσαν την Πατρίδα και τον Λαό για ολόκληρες δεκαετίες.

Η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση αποτελεί αναμφίβολα τον καλύτερο, μέχρι στιγμής, «πελάτη» των διεθνών τοκογλύφων, καθώς κατόρθωσε να υπογράψει και να εφαρμόσει τα πιο απάνθρωπα και στυγνά μέτρα λιτότητας, μέσω των υψηλών πλεονασμάτων σε βάθος δεκαετιών, την ίδια στιγμή που παρείχε ως εγγύηση τα περιουσιακά στοιχεία της Χώρας.

Μέχρι το πλήρες «ξεζούμισμα»του Τσίπρα, του Καμμένου και των υπολοίπων εντολοδόχων της νυν κυβερνητικής συμμορίας και την αντικατάσταση τους από νέους πρόθυμους εθελόδουλους, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-jepoulhma-ths-dhmosias-periousias-ths-chwras-sunechizetai-kai-apo-tous-s#ixzz5B3w7gulo

Exit mobile version