Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεκίνησαν τις βλασφημίες οι «προοδευτικοί» ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας

Ξεκίνησαν τις βλασφημίες οι «προοδευτικοί» ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας

Ενώ πλησιάζουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και αναρωτιόμαστε αν η περιβόητη «Ένωση Αθέων» θα επιχειρήσει να προκαλέσει και φέτος την θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων Ορθοδόξων, με την διεξαγωγή «ημέρας κρεατοφαγίας» ανήμερα την Μεγάλη Παρασκευή, φαίνεται ότι υπάρχουν κι άλλα «ψώνια» που θεωρούν ότι θα κερδίσουν τα 15 λεπτά δημοσιότητας που δικαιούνται (σύμφωνα με τον Άντυ Γουόρχωλ) με το να προσβάλλουν την Χριστιανική Πίστη.

Έτσι, λοιπόν, μία ακαδημαϊκός (!) αποφάσισε να προβοκάρει το θρησκευτικό αίσθημα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, γράφοντας πως στο κίνημα #metoo για την σεξουαλική κακοποίηση θα έπρεπε να συγκαταλέγεται και ο Ιησούς Χριστός!

Σύμφωνα με την δρα Κέιτι Έντουαρντς, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ της Βρετανίας, και το άρθρο της στην ιστοσελίδα The Conversation, ο Θεάνθρωπος είχε πέσει επίσης θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όταν απογυμνώθηκε για να σταυρωθεί! Το άρθρο της, που τιτλοφόρησε ευφάνταστα παραφράζοντας το #metoo σε #HimToo (που σημαίνει κι αυτός επίσης), αναλύει τους λόγους που η Σταύρωση του Ιησού ήταν στην πραγματικότητα μια… ισχυρή ένδειξη βίας και ταπείνωσης με βάση το φύλο.

Επίσης, αναφέρει σε αυτό πως «αν ο Ιησούς είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο που η Εκκλησία ασχολείται με κινήματα όπως το #MeToo και τους τρόπους με τους οποίους προωθεί την αλλαγή στην ευρύτερη κοινωνία».

Προτού το άρθρο της Έντουαρντς κάνει την εμφάνισή του στο διαδίκτυο, ένας άλλος ακαδημαϊκός, ο δρ Γουέιτον, κοινωνιολόγος και εγκληματολόγος στο πανεπιστήμιο του Αμπερτεϊ, είχε σχολιάσει την σύνδεση του Ιησού με τα κινήματα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης. «Είναι κωμικό έως γελοίο» είχε τονίσει χαρακτηριστικά αναφορικά με την τάση των περισσότερων ανθρώπων να συζητούν σχεδόν τα πάντα υπό το πρίσμα της κακοποίησης και να αποδίδουν τις «ετικέτες» του θύματος και του θύτη σε όλο και περισσότερους ανθρώπους και καταστάσεις.

Ο σχολιασμός του Γουέιτον, για «κωμικό και γελοίο», είναι ο πλέον κατάλληλος για να περιγράψει την… σοβαρότητα τέτοιων παρεμβάσεων από «εξυπνακιστές», οι οποίοι βεβαίως ουδέποτε θα τολμούσαν να πουν κάτι ανάλογα προσβλητικό για τον Μωάμεθ και το Ισλάμ. Εκεί, βλέπετε, δεν είναι και τόσο ανεκτικοί στην προσβολή της θρησκείας τους…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proodeutikh-akadhmaikos-thelei-ton-christo-ws-thuma-sejoualikhs-kakopoihshs#ixzz5B4uGMbBs

Exit mobile version