Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στην Ελλάδα του Μνημονίου οι περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις απασχολούν μόλις έναν υπάλληλο!

Στην Ελλάδα του Μνημονίου οι περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις απασχολούν μόλις έναν υπάλληλο!

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από την βάση δεδομένων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) το 82,8% των ιδιωτικών επιχειρήσεων απασχολεί αναλογικά μόλις 1,3 υπαλλήλους ενώ η κύρια εργασιακή δραστηριότητα στην Ελλάδα έχει συρρικνωθεί στους κλάδους της παροχής υπηρεσιών, δηλαδή στο εμπόριο και τον τουρισμό.

Σύμφωνα με πρόσφατα απογραφικά στοιχεία του ΕΦΚΑ η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα δυστυχώς απασχολεί λιγότερο από δέκα άτομα ανά επιχείρηση. Αναλυτικά από το σύνολο των 277.733 εργοδοτών, το 82,8% τουτέστιν οι 229.955 απασχολούν μόλις 304.452 υπαλλήλους. Στην σημερινή Ελλάδα που μαστίζεται από αριστερές, κομμουνιστικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές το στατιστικό συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι πια στον ιδιωτικό τομέα αναλογούν μόνο 1,32 υπάλληλοι ανά εργοδότη. Επιπροσθέτως οι κύριοι παραγωγικοί τομείς στην μνημονιακή Ελλάδα έχουν συρρικνωθεί στην αυστηρή παροχή υπηρεσιών, δηλαδή στο εμπόριο (χονδρικό, λιανικό) και τον τουρισμό (ξενοδοχεία, εστίαση).

Περαιτέρω απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που δείχνουν την εικόνα της επιχειρηματικότητας στον τομέα της έρευνας & ανάπτυξης αφού υπάρχουν μόνο 483 εργοδότες που απασχολούν μόνο 5.545 υπαλλήλους ενώ στον τομέα της πληροφορικής δραστηριοποιούνται 2850 εργοδότες που δίνουν εργασία σε μόνο 25.251 άτομα.

Παράλληλα σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε για το 2017 με τίτλο “Η ελληνική οικονομία και η απασχόληση” υπάρχει πολύ χαμηλός βαθμός απασχόλησης του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα. Αυτή η καταστροφική υποαπασχόληση οφείλεται κυρίως στην εμπλοκή του κομμουνιστικού κράτους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και πρότερα της νεοφιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας, σε βασικά θέματα οικονομικής πολιτικής, όπως το ασφαλιστικό-μισθολογικό σύστημα και η ακρίβεια των προϊόντων διαβίωσης.

Αναλυτικά το συμπέρασμα της έκθεσης για την κατάσταση της αγοράς εργασίας αποφαίνεται ότι στα 8 χρόνια των μνημονίων της τεχνητής οικονομικής κρίσης τα δικαιώματα των εργαζόμενων και το βιοτικό τους επίπεδο θυσιάστηκαν για την καλοπέραση του διπολικού κλεπτοκρατικού τόξου των νεοφιλελευθέρων κομμουνιστών με κύριους συντελεστές τους ΣΥΡΙΖΑ(ΠΑΣΟΚ), ΑΝΕΛ και Νέας Δημοκρατίας.

Όμως μαζί με τα δικαιώματα των εργαζόμενων θυσιάζεται και η Ελλάδα, αφού όλο και λιγότερα ζευγάρια αποφασίζουν να κάνουν από τρία παιδιά και πάνω, αφού αυτός είναι ο ικανός αριθμός αύξησης ενός πληθυσμού.

Συμπερασματικά μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου Χρυσή Αυγή θα μπορέσει να ενεργοποιήσει τα κατάλληλα κίνητρα επαναφοράς της οικονομικής ανάπτυξης και ευμάρειας στον ιδιωτικό τομέα.

Θ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sthn-mnhmoniakh-ellada-ths-technhths-oikonomikhs-krishs-h-pleiopshfia-tou-i#ixzz5BEyUS9J3

Exit mobile version