Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ευρώπη του Καθήκοντος

Η Ευρώπη του Καθήκοντος

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί

Στην Γαλλία, κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίθεσης τζιχαντιστών, ένας Αστυνομικός, ο Αρνό Μπελτράμ, έδωσε την ζωή προκειμένου να σώσει ανθρώπους δεν γνώριζε, κατά την διάρκεια ενός περιστατικού κατά το οποίο ένας μισαλλόδοξος βορειοαφρικανός προσπάθησε να πάρει την ζωή όσων περισσότερων απίστων μπορούσε.

Όπως εξήγησε ο Γενικός Εισαγγελέας Παρισίου, Φρανσουά Μολέν, ο Αρνό Μπελτράμ επέλεξε να πάρει την θέση ομήρων μέσα στο σούπερ μάρκετ, αφότου ο τζιχαντιστής είχε ήδη σκοτώσει δύο εξ αυτών. Και σαν να μην έφτανε αυτό επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την θέση, αφού «άφησε ανοικτό το τηλέφωνό του στο τραπέζι (…) και μόλις ακούσαμε τους πυροβολισμούς η GIGN (η επίλεκτη μονάδα ειδικών δυνάμεων) επενέβη» και σκότωσε τον δράστη της επίθεσης που δήλωνε μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας δεν πρόλαβε να αποσοβήσει την απώλεια του Αρνό Μπελτράμ, αφού ο τζιχαντιστής είχε προλάβει να τον μαχαιρώσει και να τον πυροβολήσει.

Βεβαίως, ο γάλλος αστυνομικός είχε ζωή να ζήσει, την οποία και θυσίασε για το Καθήκον του. Ενδεικτικό αυτού που λέμε είναι ότι παντρεύτηκε την αγαπημένη του Μαρίλ λίγες ώρες πριν ξεψυχήσει στο κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου είχε μεταφερθεί.

Αυτή είναι η Ευρώπη του Καθήκοντος και, αλήθεια, πόσο πολύ απέχει το πρότυπο του Αρνό Μπελτράμ, από αυτούς που υποκριτικά δήλωσαν συντετριμμένοι από τον θάνατό του. Ο λόγος για τον κόσμο των πολιτικάντηδων της Γαλλίας, οι οποίοι ναι μεν σιώπησαν εμπρός, αλλά μην έχουμε αυταπάτες ότι αυτό θα είναι μόνιμο.

Δεν απέχει πολύ ο καιρός που οι ίδιοι που σήμερα λέγανε ότι «έπεσε ως ήρωας» και ότι αξίζει «τον σεβασμό και τον θαυμασμό ολόκληρου του έθνους» (αναφερόμαστε στην δήλωση Μακρόν) θα βγουν και θα καταδικάζουν τις αξίες αυτές, όπως το Καθήκον, ο Ηρωισμός και άλλα «φασιστικά κατάλοιπα» που ουδόλως ταιριάζουν με την «πολύχρωμη» Ευρώπη της Παγκοσμιοποίησης και των τοκογλύφων που οραματίζονται.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ας μην ξεχνάμε την βιασύνη με την οποία καταδικάστηκε ο Ήρωας οπαδός της Milwall, Roy Larner, ο οποίος αντιμετώπισε με γυμνά χέρια τρεις ένοπλους τζιχαντιστές σε επίθεση ισλαμικού μίσους που έλαβε χώρα στο Λονδίνο. Τότε, ο Roy Larner αναφώνησε στους τζιχαντιστές «Fuck You, I’m Miwall» και κατέληξε οκτάκις μαχαιρωμένος στο νοσοκομείο, αλλά ζωντανός και έχοντας δώσει χρόνο στους άλλους θαμώνες να ξεφύγουν. Εν τέλει ο Roy Larner απεδείχθη ότι είχε κάνει σχόλια «μη πολιτικά ορθά» στο διαδίκτυο γεγονός που του επέφερε και ποινή για… ρατσισμό. Πάλι καλά που δεν του κάνανε μήνυση οι τζιχαντιστές, στους οποίους μίλησε… απρεπώς.

Η Ευρώπη των Πατρίδων και των Αξιών

Δεν γνωρίζουμε τις ιδέες που είχε ο Αρνό Μπελτράμ πριν από τον θάνατό του, όμως αυτή η θυσία έτσι κι αλλιώς επισκιάζει τα πάντα, ενδύοντας τον Ήρωα με την Σημαία της Πατρίδος του πρωτίστως και της Πραγματικής Ευρώπης των Εθνών και των Αξιών δευτερευόντως.

Δυστυχώς, όμως, η θυσία αυτού του ηρωικού αστυνομικού δεν απέχει παρασάγγας μονάχα από τον θλιβερό κόσμο των πολιτικάντηδων του συμβιβασμού, του παρδαλού πολυπολιτισμού και της «ψυχραιμίας». Απέχει και από τον κόσμο των ανύπαρκτων «πνευματικών ανθρώπων» και από τον μέσο πολίτη του «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι…». Απέχει παρασάγγας από την ίδια την θλιβερή εποχή μας, φέρνοντας κατά νου παλαιότερες, «σκοτεινές» θα λέγανε οι «προοδευτικοί», εποχές το Καθήκον και η Αξιοπρέπεια ήταν αξίες, οι οποίες υποσκέλιζαν το κέρδος, τον φιλοτομαρισμό, τον ωχαδελφισμό και άλλες παρεμφερείς σύγχρονες «αξίες», της θλιβερής εποχής που ζούμε.

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-eurwph-tou-kathhkontos#ixzz5BJleJlha

Exit mobile version