Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Τσίπρας ενδίδει στην ιστορική καπηλεία των σκοπιανών

Ο Τσίπρας ενδίδει στην ιστορική καπηλεία των σκοπιανών

Το διπλωματικό σκηνικό που έχει στηθεί τους τελευταίους μήνες γύρω από την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων αποτελεί σαφέστατα μια επιπλέον απόδειξη της αντεθνικής και ανθελληνικής στάσης που τηρούν οι εγχώριοι μειοδότες της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α- ΑΝ.ΕΛ.

Είμαστε πλέον σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο Τσίπρας και ο αρμόδιος υπουργός εξωτερικών Κοτζιάς, ακολουθώντας μια ενδοτική εξωτερική πολιτική, έχουν ήδη συμφωνήσει πίσω από τις κουΐντες, να χρησιμοποιηθεί ο όρος “Μακεδονία” για την επίσημη ονομασία του κρατιδίου.

Τελευταία ένδειξη προς επίρρωση της ανωτέρω προσέγγισης είναι η ίδια η δήλωση του Τσίπρα στα πλαίσια επίσημης συνέντευξης τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 23 Μαρίου, όταν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο από τα Σκόπια, είπε επί λέξει: ”Ελπίζω σε λίγους μήνες να συστήνεστε ως εκπρόσωπος της Γκόρνα Μακεδόνια (Άνω Μακεδονία)’’. Από μόνη της η πολιτική τακτική υποχωρητικότητας και εθνικής μειοδοσίας του Πρωθυπουργού Τσίπρα είναι πρώτον προσβλητική ιστορικώς και δεύτερον επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ο Τσίπρας δεν διστάζει να προετοιμάζει την κοινή γνώμη καλλιεργώντας το έδαφος της ανοχής στις προκλήσεις των Σκοπιανών χωρίς να μπαίνει καν στη διαδικασία αξιολόγησης της καπηλείας στην οποία επιδίδονται οι Σκοπιανοί γύρω από την ονομασία.

Ειδική αναφορά χρήζει επί του προκειμένου το ζήτημα της χρήσης των όρων “σλαβομακεδόνες” και “σλαβομακεδονική” γλώσσα. Αυτούς τους όρους, χρησιμοποιούν οι σκοπιανοί επιβουλάτορες για να αποπροσανατολίσουν την διεθνή κοινή γνώμη και να υποστηρίξουν την εχθρική για τα ελληνικά συμφέροντα, εξωτερική πολιτική τους. Δυστυχώς όμως για αυτούς τα ατράνταχτα ιστορικά στοιχεία αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι Σκοπιανοί, συνειδητά, επιδίδονται στην πλαστογράφηση της ιστορίας και διαπράττουν σαφές εθνοτικό και γλωσσικό έγκλημα.

Αρχικώς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι που αποτελεί ιδεοληψία ανθρώπων δόλιων ή απληροφόρητων: γλώσσα μακεδονική δεν υπήρξε ποτέ. Αυτό που υπήρξε ήταν η ελληνική Αττική διάλεκτος στην οποία έγραφαν και μιλούσαν στη Μακεδονία ο λαός της, ο Φίλιππος, ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες. Στη βορειοδυτική Ελλάδα και σε άλλα σημεία της, εντοπίζονται δωρικά γλωσσικά στοιχεία, όπως και ιωνικά, πράγμα που συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα, τόσο τη νησιωτική όσο και στις αποικίες της.

Ωστόσο, επαναλαμβάνουμε, η προφορική και γραπτή γλώσσα ήταν η Αττική διάλεκτος που ήταν η γλώσσα των Ελλήνων. Το έρεισμα που χρησιμοποιούν σήμερα οι Σκοπιανοί δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από το αποκύημα της βουλγαρικής προπαγάνδας που ξεκίνησε τον 19ο αιώνα όταν στη βαλκανική χερσόνησο τα σύνορα ακόμη διαμορφώνονταν. Αναφορικά δε με το εθνοτικό ζήτημα με μια ασφαλή επαγωγική προσέγγιση μπορούμε ανεπιφύλακτα να πούμε ότι εφόσον το θέμα της ύπαρξης δήθεν “Σλαβομακεδονικής” γλώσσας είναι ανύπαρκτο, επαγωγικά δεν μπορεί να προκύψει εθνοτικό σύνολο “σλαβομακεδόνων”. Αν υπάρχει εθνοτικό σύνολο στα Σκόπια, αυτό αποδεδειγμένα αποτελείται από σλάβους και αλβανούς και ως εκ τούτου και η γλώσσα θα έπρεπε να αποκαλείται σλαβοαλβανική.

Η ιστορική απάτη που έστησαν οι Σκοπιανοί εις βάρος της Ελλάδας είναι πρωτοφανής, προκλητική και εγκληματική. Άλλο τόσο εγκληματική είναι η ελληνική εξωτερική πολιτική, η οποία ερμηνεύεται επιεικώς ως μειοδοτική. Τα μοναδικά όπλα που διαθέτουμε ως Έλληνες Εθνικιστές είναι η Ιστορία  και η Πίστη στο Αίμα που χύθηκε για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας.

Φ.Μ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/slabomakedones-kai-slabomakedonikh-glwssa#ixzz5BLy7bN63

Exit mobile version