Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις για την επέτειο γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι – Φωτογραφίες

Η Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις για την επέτειο γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι - Φωτογραφίες

Η Χρυσή Αυγή παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (3 Απριλίου 1770) στον τόπο γέννησής του, το Ραμοβούνι Μεσσηνίας.

Την Κυριακή 1 Απριλίου παρευρέθη στον ιερό χώρο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Τ.Ο. Μεσσηνίας Δημήτριο Σαρατσιώτη, μέλη της Τ.Ο. Μεσσηνίας, συναγωνιστές και φίλους της Χρυσής Αυγής.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με προσκύνημα στο εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου και συνεχίσθηκαν μπροστά στον επιβλητικό έφιππο ανδριάντα του «Γέρου του Μοριά» με φρουρά τους άνδρες της περιοχής καβάλα στ’ άλογά τους.

Σε μια εξαίρετη και συγκινητική ομιλία παρουσιάσθηκε το ένδοξο παρελθόν των Κολοκοτρωναίων και οι αρχές με τις οποίες ανέθρεψε τον μικρό Θοδωρή η χήρα μητέρα του, χρέος και πίστη, ώστε να καταστεί ο Αρχηγός της Αναγέννησης του ελληνικού έθνους.

Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση εθνικών δημοτικών χορών από μέλη χορευτικών συλλόγων της περιοχής που εντυπωσίασαν με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους και τη λεβέντικη νιότη τους.

Ακολούθως ο συναγωνιστής βουλευτής επισκέφθηκε το περίφημο για τους εθνοσωτήριους αγώνες του κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών Κοπανάκι, όπου και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της μαρτυρικής κωμόπολης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-stis-ekdhlwseis-gia-thn-epeteio-gennhshs-tou-theodwrou-koloko#ixzz5BWT9rL00

Exit mobile version