Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στους διεθνείς τοκογλύφους

Η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στους διεθνείς τοκογλύφους

Για να γίνει απολύτως κατανοητό το μέγεθος της  μνημονιακής  σκλαβιάς της Πατρίδας και του Λαού στους διεθνείς τοκογλύφους, ενημερώνουμε ότι κατά την έγκριση της δόσης των 5,6 δισ. ευρώ την περασμένη Τρίτη από τον ESM αποφασίστηκε και η ενεργοποίηση της ρήτρας του Μνημονίου του 2015, ώστε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), το γνωστό Υπερταμείο, να γίνει εταίρος της δανειακής σύμβασης των  86 δισ. με τον ESM, βάζοντας στην ουσία υποθήκη όλη την δημόσια περιουσία για την αποπληρωμή του μέρους του δανείου που θα πάρει τελικά από τα 86 δισ. Ευρώ.

Τον Ιούλιο του 2015 είχε συμφωνηθεί με τους δανειστές στην Σύνοδο κορυφής της ΕΕ ότι το Ταμείο θα διαθέτει το 50% των εσόδων του για την αποπληρωμή του «χρέους» και το 50% για επενδύσεις μέχρι και την εξόφληση του δανείου των 86 δισ. ευρώ. Αυτό εξηγεί εκ των υστέρων και την απόφαση το Ταμείο να έχει διάρκεια ζωής 99 ετών.

Η προθεσμία του ενός αιώνα με ισχυρή παρουσία των δανειστών στην λήψη αποφάσεων επιβλήθηκε για να καλύψει την περίοδο αποπληρωμής όχι του 75%, αλλά του συνόλου του «χρέους» προς τον ESM. Παράλληλα το Υπερταμείο, με τα περιουσιακά στοιχεία που θα του μεταβιβασθούν, θα παρέχει εγγυήσεις για την τακτική αποπληρωμή των δόσεων του τοκογλυφικού δανείου προς τον ESM.

Με άλλα λόγια, η ΕΕΣΥΠ  θα παρέχει εγγύηση για την αποπληρωμή των  δανείων με την υποθήκευση των μετοχών  των τεσσάρων εμπορικών τραπεζών, των δημόσιων ακινήτων και των δημόσιων συμμετοχών σε κρατικές εταιρείες .Καταλαβαίνει, λοιπόν, ο οποιοσδήποτε Έλληνας με Αληθινή Εθνική Συνείδηση ότι τόσο η νυν όσο και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της Πατρίδας και του Λαού στους διεθνείς τοκογλύφους για αρκετές γενιές ακόμη!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-upothhkeush-ths-dhmosias-periousias-gia-99-chronia-stous-diethneis-tokogl#ixzz5BcMkYY4i

Exit mobile version