Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στρατηγικές εκτιμήσεις για την άμυνα του Αιγαίου Πελάγους από την αυξανόμενη τουρκική απειλή

Στρατηγικές εκτιμήσεις για την άμυνα του Αιγαίου Πελάγους από την αυξανόμενη τουρκική απειλή

Η τουρκική προκλητικότητα εκδηλώνεται σήμερα όλο και πιο δυναμικά με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις φανερά να εξοπλίζονται όλο και περισσότερο προς μια επιθετική αεροναυτική επιχείρηση στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

Στις 31 Μαρτίου 2018 υπήρξαν επιβεβαιωμένες αναφορές για την επιχειρησιακή δράση τουρκικών μη – επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο Πέλαγος. Ενώ ήταν προφανής η κατασκοπευτική δράση των παραπάνω εχθρικών δυνάμεων κατά των ελληνικών νησιωτικών αμυντικών στοιχείων, αδικαιολογήτως δεν υπήρξε κάποια αντίδραση, είτε διπλωματική είτε στρατιωτική, από την “πολιτική ηγεσία” των Καμμένου-Κουβέλη.

Δυστυχώς σήμερα αποδεικνύονται τα σοβαρά κενά στην άμυνα που έχει δημιουργήσει η πολιτική απόφαση των αριστεροδεξιών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης για την μη κήρυξη του εναέριου χώρου στο Αιγαίο Πέλαγος σε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη. Πρωτίστως θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται τα ραντάρ εγκλωβισμού των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 εναντίον των τουρκικών αεροσκαφών που παραβιάζουν το FIR Αθηνών και σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα έπρεπε να γίνεται αναχαίτιση από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη.

Ο ψυχολογικός αντίκτυπος που θα είχε σε ένα τούρκο πιλότο ο εγκλωβισμός του αεροσκάφους του από ένα προηγμένο αντιαεροπορικό σύστημα της Ελληνικής Αεράμυνας, όπως οι S-300, θα ήταν εξαιρετικά ψυχοφθόρος. Άλλωστε για αυτό το λόγο οι τούρκοι από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν στην εγκατάσταση των S-300 στην Κύπρο και προσπάθησαν με κάθε τρόπο, ακόμη και με απειλή πολέμου, να τους διώξουν από την μεγαλόνησο. Επιπροσθέτως οι τούρκοι αφού είδαν ότι το σύστημα των S-300 στην Κρήτη είχε πέσει σε αχρηστία από τις πολιτικές αποφάσεις των κομμάτων της μεταπολίτευσης, συνέχισαν ανενόχλητα την δική τους επιθετική ατζέντα στο ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος με τις καθημερινές παραβιάσεις του FIR Αθηνών.

Σήμερα με λίγη παρατήρηση του τουρκικού προγράμματος στρατιωτικού εξοπλισμού καταδεικνύεται η προετοιμασία του Ερντογάν για μια αεροναυτική επιχείρηση κατά νήσων στο Ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί η σημαντική εμπλοκή της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας σε όλους σχεδόν τους τομείς των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Ειδικότερα για τον πόλεμο στην θάλασσα, προσφάτως το τουρκικό πολεμικό ναυτικό δοκίμασε την ναυτική παραλλαγή του συστήματος εγγύς άμυνας Korkut-D στο πεδίο πυραυλικών δοκιμών της Σινώπης στην Μαύρη Θάλασσα. Παράλληλα η τουρκική πολεμική βιομηχανία Aselsan έχει ήδη έτοιμους τους καθοδηγητές laser για βόμβες των 500 και 2000 λιβρών που είναι ένα από τα κύρια οπλικά συστήματα του F-35. Αναλυτικά τo F-35 εκτελεί αποστολές στέλθ, δηλαδή την άφεση βομβών και πυραύλων σε υψόμετρο από 40 έως 60 χιλιάδες πόδια (12-18km)  και σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από τον στόχο έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες ανίχνευσης και αναγνώρισης του από την αντίπαλη αεράμυνα.

Μια άμεση λύση για την ανάσχεση της τουρκικής επιθετικότητας θα ήταν η άμεση προμήθεια προηγμένων αεροσκαφών αεροπορικής υπεροχής Su-35 με τα κατάλληλα οπλικά συστήματα που μπορούν να αναχαιτίσουν οποιοδήποτε τουρκικό αεροσκάφος με μεγάλη ταχύτητα και σε υψηλό επιχειρησιακό υψόμετρο. Με αυτό τον τρόπο η ωφέλιμη εμβέλεια των πυραυλικών συστημάτων του Su-35 αυξάνεται κατά 35%. Δυστυχώς η αναβάθμιση των υπαρχόντων F-16 σε κλάση Viper προχωρά με πολύ αργά βήματα, είναι πανάκριβη και το πιο σημαντικό εάν ξεκινήσει σήμερα θα διαρκέσει 8 με 10 χρόνια, δηλαδή θα παραδοθεί περίπου το 2027 όταν τα τουρκικά F-35 θα είναι ήδη ετοιμοπόλεμα!

Όμως η κατάπνιξη οποιασδήποτε αντίδρασης στην τουρκική επιθετικότητα από τους αριστερούς νεοφιλελεύθερους των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και λοιπών αριστεροκεντρώων μορφωμάτων και ΑΝΕΛ-Νέας Δημοκρατίας και λοιπών νεοφιλελεύθερων μορφωμάτων λαμβάνεται ως αδυναμία από τους τούρκους και αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα της εκδήλωσης μιας επιθετικής ενέργειας από την τουρκική πλευρά. Για παράδειγμα η κατευναστική κίνηση του αρχηγού ΓΕΣ στην μητέρα του Λ/χία Δ. Κουκλατζή να σταματήσει να φέρνει σε δύσκολη θέση τον αριστερό υπουργό Κουβέλη σίγουρα άφησε μια πικρή αίσθηση στην ελληνική κοινωνία.

Συμπερασματικά η ανυπαρξία μιας σωστής αντίδρασης από τα κόμματα της αριστεροδεξιάς κλεπτοκρατίας στην διογκούμενη τουρκική απειλή βάζει σε σοβαρό κίνδυνο τους Έλληνες πολίτες.

Ο μόνος τρόπος άμυνας στα τουρκικά επεκτατικά σχέδια είναι η αυξανόμενη πίστη της ελληνικής κοινωνίας σε μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου Χρυσή Αυγή, της μόνης πολιτικής δύναμης που μπορεί να θωρακίσει την Ελλάδα απέναντι στην αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα.

Θεόδωρος Γ. Κωστής,
Δρ. Αμυντικών Τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/strathgikes-ektimhseis-gia-thn-amuna-tou-aigaiou-pelagous-apo-thn-aujanomen#ixzz5BcO3qABT

Exit mobile version