Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το θράσος της ΝΔ για τους νέους εργαζόμενους

Το θράσος της ΝΔ για τους νέους εργαζόμενους

Μπορεί οι αδίστακτοι και ανάλγητοι πολιτικοί απατεώνες και ψεύτες του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν συνθλίψει κάθε ζωτική ικμάδα (και) των νέων εργαζόμενων, αυτό όμως δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το απύθμενο θράσος της ΝΔ και του Μητσοτάκη, ο οποίος μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματός του «δεσμεύθηκε» ότι θα καταργήσει «τον μειωμένο μισθό για νέους κάτω των 25, τον λεγόμενο υποκατάστατο μισθό, όπως τον βάφτισαν οι αθεόφοβοι προπαγανδιστές».

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι τον υποκατάστατο μισθό των 511 ευρώ, για τους εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών, τον θέσπισε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Η κυβέρνηση Σαμαρά, δηλαδή, της οποίας προβεβλημένος και πρωτοκλασάτος υπουργός ήταν ο Μητσοτάκης.

Όσο για τους «άθλιους προπαγανδιστές» που θέσπισαν τον όρο «υποκατάστατος μισθός», ήταν τα στελέχη της τρόικας, αλλά και οι υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά. Για παράδειγμα, ο Βρούτσης, τον οποίον έχει ακόμη και σήμερα ο Μητσοτάκης τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, που συνεχίζει να καυχιέται για το ότι επί των ημερών του η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη θέσπισε «έναν αξιόπιστο μηχανισμό προσδιορισμού του κατώτατου μισθού στην οικονομία που συμβαδίζει με τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Είπαμε, όμως, ότι και οι συριζαίοι «δεν δικαιούνται για να ομιλούν», καθώς λέγοντας με ανατριχιαστική άνεση τα πιο χυδαία ψέματα υπέκλεψαν την ψήφο των νέων εργαζόμενων, υποσχόμενοι ότι θα καταργήσουν τον υποκατώτατο μισθό και θα επαναφέρουν τον κατώτατο στα 751 ευρώ.

Από τότε, πέρασαν πάνω από τρία χρόνια και ακόμα υπάρχει κατώτατος μισθός στα 586 ευρώ και υποκατώτατος στα 511.Τώρα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αναμετρώνται σε ένα διαγωνισμό ατελείωτων ψεμάτων, με εμφανή σκοπό να κοροϊδέψουν ξανά τους νέους εργαζόμενους και να τους κλέψουν πάλι την ψήφο, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που θα… καταφέρουν θα είναι η δημιουργία ενός ακόμη «κλάδου» μισθού προς τα κάτω, του… ανθυποκατώτατου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-thrasos-ths-nd-gia-tous-neous-ergazomenous#ixzz5BhgJ5ZU8

Exit mobile version