Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επτά στα δέκα νοικοκυριά φυτοζωούν στην Ελλάδα των Μνημονίων

Επτά στα δέκα νοικοκυριά φυτοζωούν στην Ελλάδα των Μνημονίων

Σχεδόν επτά στα δέκα νοικοκυριά μόλις που τα βγάζουν πέρα, όπως έδειξε η μηνιαία έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και  Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τον Μάρτιο, η οποία κατέγραψε επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις 99,8 μονάδες, από τις 104,3 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Πιο αναλυτικά, το ποσοστό των καταναλωτών που δηλώνουν ότι «μόλις τα βγάζουν πέρα» έφθασε το 67% τον περασμένο μήνα, έναντι 64% τον Φεβρουάριο. Επίσης, το 89% των νοικοκυριών δεν θεωρεί πιθανό να προχωρήσει σε αποταμίευση το επόμενο 12μηνο.

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, η «βουτιά» που έκανε το οικονομικό κλίμα τον Μάρτιο αποδίδεται στην αβεβαιότητα, στην συνεχιζόμενη επίπτωση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, αλλά και στην εντεινόμενη έλλειψη σαφήνειας και συναίνεσης για τους όρους χρηματοδότησης της Χώρας μας μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών εξέδιδε… πανηγυρικό δελτίο Τύπου για την «συνεχιζόμενη πορεία ανάπτυξης του μεταποιητικού τομέα της χώρας, όπως καταγράφεται στον δείκτη ΡΜΙ, και για τη θετική επί 11 συνεχόμενους μήνες μεταβολή των θέσεων εργασίας τον Μάρτιο», δείχνοντας έτσι πόσο συνειδητά πολιτικοί απατεώνες και ψεύτες είναι (και) στην «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epta-sta-deka-noikokuria-ta-bgazoun-duskola-pera-sthn-ellada-twn-mnhmoniwn#ixzz5Bir7YK00

Exit mobile version