Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φιάσκο η τακτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Τα μεθοριακά επεισόδια στον Έβρο αναλαμβάνουν επίσημα οι πραιτοριανοί του Ερντογάν!

Φιάσκο η τακτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Τα μεθοριακά επεισόδια στον Έβρο αναλαμβάνουν επίσημα οι πραιτοριανοί του Ερντογάν!

Δικαίωση Χρυσής Αυγής περί “μαύρης επιχείρησης“: η Τουρκία άλλαξε το δόγμα στον Έβρο μετά την αιχμαλωσία των στρατιωτικών μας

Ενώ η πάγια τουρκική πολιτική έναντι της Ελλάδος ήταν ξεκάθαρα εχθρική με περαιτέρω κατακτητικές βλέψεις, οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης χόρεψαν τα ζειμπέκικα τους με τους τούρκους και ηθελημένα πίστεψαν την απάτη του Νταβούτογλου για μια δημοκρατική Τουρκία, όμως σήμερα ο Ερντογάν με το επεισόδιο στις Καστανιές καταδεικνύει για ακόμη μια φορά την διαχρονική επιθετική και βαρβαρική διάθεση των τούρκων εναντίον των Ελλήνων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας η τουρκική πολιτική στην διαχείριση των μεθοριακών επεισοδίων στην περιοχή των Καστανιών του Έβρου έχει προσφάτως σκληρύνει βάσει σχεδίου όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Μπορεί οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, ακολουθώντας μια καθαρά διεθνιστική πολιτική, να πρόσβλεπαν σε μια εκτόνωση της επιθετικότητας της Τουρκίας προς την Ελλάδα. Άλλωστε μια τέτοια αντίληψη είχε επιβληθεί στη ελληνική κοινωνία με το παραμύθι της ελληνοτουρκικής φιλίας, τον αντιπερισπασμό Νταβούτογλου για μια “δημοκρατική Τουρκία” και τα τραγούδια του Κοτζιά με τον Τσαβούσογλου και άλλους υπουργούς του ΝΑΤΟ τον Μάιο του 2015.

Δυστυχώς όμως οι απειλές του τούρκου Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ τον Φεβρουάριο του 2018 δεν απασχόλησαν ιδιαίτερα την κομμουνιστική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που είναι σήμερα επιφορτισμένη με την άμυνα της Πατρίδας μας. Αντιθέτως η ελληνική διπλωματική πλευρά αιφνιδιάστηκε από την αλλαγή της τουρκικής συμπεριφοράς για τα μεθοριακά επεισόδια στις Καστανιές.

Βέβαια η αλλαγή της συναινετικής αντιμετώπισης για τα μεθοριακά επεισόδια στον Έβρο ανακοινώθηκε επίσημα από τις τουρκικές αρχές στις 17 Μαρτίου, δηλαδή 16 ολόκληρες ημέρες μετά τη σύλληψη στις Καστανιές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Έτσι οι τούρκοι κέρδισαν επάξια για ακόμη μια φορά την ταμπέλα της μπαμπεσιάς.

Αναλυτικά οι τούρκοι γνωστοποίησαν στις ελληνικές αρχές ότι αφαιρούν στο εξής την διευθέτηση των μεθοριακών περιστατικών στο επίπεδο στρατιωτικών διοικητών και μεταφέρουν κάθε εξουσιοδότηση για το χειρισμό των συνοριακών περιστατικών στην στρατοχωροφυλακή τους. Με αυτή την δικαιολογία ο τούρκος διοικητής αρνήθηκε την με συνοπτικές διαδικασίες επιστροφή των Ελλήνων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και την ομαλή λήξη αυτού του συμβάντος.

Στην συνείδηση του Ελληνικού Λαού καταρρίπτεται για μία ακόμα φορά η απάτη της ελληνοτουρκικής φιλίας από την αδικαιολόγητη φυλάκιση του Ανθ/γου Α. Μητρετώδη και Λ/χια Δ. Κούκλατζη.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζουν τον ψυχολογικό πόλεμο οι Τούρκοι στον Έβρο: “Τυφλώνουν” με προβολείς τα συνοριακά φυλάκια

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/diachronikos-echthrikos-schediasmos-ths-tourkias-pisw-apo-thn-aichmalwsia-t#ixzz5BqLv87jX

Exit mobile version