Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρωταθλήτρια στην ανεργία η Ελλάδα των μνημονίων: Καταρρέει το success story της «Πρώτης φορά Αριστερά»

«Στο ίδιο έργο θεατές», εις ό,τι αφορά την ανεργία, καθώς μια ακόμη έρευνα δείχνει το άλογο του μεγίστου αυτού προβλήματος. Σε χαμηλά 9 και πλέον ετών κινείται η ανεργία στην ευρωζώνη και την ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα παραμένει καθηλωμένη πάνω από 20%, σχεδόν τρεις φορές ψηλότερα πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε  την Μεγάλη Τετάρτη η Eurostat, τον Φεβρουάριο η ανεργία στην ευρωζώνη κυμάνθηκε στο 8,5% (8,6% τον Ιανουάριο). Σε σχέση με την Ελλάδα, τα κοινοτικά στοιχεία αφορούν τον Δεκέμβριο, όπου η ανεργία κυμάνθηκε στο 20,8% (20,9% τον Νοέμβριο) ή 989.000 άνεργοι. Στις επιμέρους κατηγορίες το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 16,9%, στις γυναίκες 25,8% και στους νέους κάτω των 25 ετών 45,0% (114.000 άνεργοι).

Πιο συγκεκριμένα, η επίδοση της Ελλάδας στην ανεργία ήταν η χειρότερη στην ευρωζώνη με την Ισπανία να ακολουθεί στο 16,1%, ενώ την θλιβερή πρωτιά έχουμε και στους νέους (με το προαναφερθέν 45%), με την Ισπανία να ακολουθεί και πάλι με 35,5%. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανεργία η απόσταση που χωρίζει την Χώρα μας από τον μέσο όρο της ευρωζώνης είναι χαοτική, αφού φτάνει τις 27 ποσοστιαίες μονάδες και στον μέσο όρο της ΕΕ τις 30 μονάδες.

Τα στοιχεία αυτά συνθλίβουν την οποιαδήποτε κυβερνητική θρασύτατη επιχειρηματολογία για «βελτίωση», «ανάπτυξη» και «ευοίωνο μέλλον», δείχνοντας τον πραγματικό εφιαλτικό κόσμο των Μνημονίων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prwth-kai-pali-h-ellada-sthn-anergia-sthn-ee#ixzz5BqMM87Kl

Exit mobile version