Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μέτωπο Νεολαίας: Τιμώντας την Μνήμη του «Προφήτη του Ελληνισμού», Περικλή Γιαννόπουλου

Με μια σεπτή τελετή, κλιμάκιο του Μετώπου Νεολαίας του Εθνικιστικού Κινήματος απέτισε τον ελάχιστο φόρο Τιμής και Μνήμης στον μεγάλο Έλληνα διανοητή, Περικλή Γιαννόπουλο. Τον ελληνολάτρη με τον φλογερό λόγο, που οι κοφτερές του αλήθειες είναι επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε, μα και διαχρονικά επικίνδυνες για τους εχθρούς του Ελληνισμού.

Ο Περικλής Γιαννόπουλος υπήρξε λογοτέχνης, μεταφραστής και δοκιμιογράφος, αισθητικός και φυσιολάτρης, ρομαντικός οραματιστής, μα πάνω από όλα μαχητικός κήρυκας της αναγεννήσεως του Ελληνισμού, μέσω της αναζήτησης και ανάδειξης της γνήσιας ελληνικότητας, όπως αυτή πηγάζει από την Ελληνική Φύση και εκφράζεται διαχρονικά στην λαϊκή παράδοση και Ιστορία.

Όντας αριστοκράτης, τόσο στην καταγωγή, όσο και στο πνεύμα, ήταν ένας εκ των δριμύτερων κατήγορων της κοινωνίας της εποχής του, της ξενομανίας και του συμπλέγματος μειονεξίας έναντι της Δύσης, της δουλοπρέπειας και της διαφθοράς, όπου αυτές εκδηλώνονταν, από τις τέχνες, την αισθητική, την φιλοσοφία έως την την πολιτική.

Περισσότερες εικόνες και ρεπορτάζ στο antepithesi.gr

 

Exit mobile version