Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τούρκοι και Αλβανοί συνεργάζονται στενά για την επανοθωμανοποίηση των Βαλκανίων

Στα πλαίσια της προσπάθειάς της για την επανοθωμανοποίηση  των Βαλκανίων, η Τουρκία φροντίζει να εξαπλώνει τα πλοκάμια της παντού, με την Αλβανία να αποτελεί την σύμμαχό της σε αυτήν την προσπάθεια.

Περισσότεροι από 1.000 αλβανοί φοιτητές σπουδάζουν στην Τουρκία. Αλβανικοί πολιτιστικοί σύλλογοι δραστηριοποιούνται εκδίδοντας βιβλία που είναι κυρίως μεταφράσεις τουρκικών.

Και  βεβαίως, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ένας από τους συλλόγους αυτούς ονομάζεται «Τσαμέρια»(Τσαμουριά). Την σημασία την οποία αποδίδουν τόσο η Άγκυρα όσο και τα Τίρανα στους «πολιτιστικούς» αυτούς μοχλούς συνεργασίας φανερώνουν οι επαφές του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, αρμοδίου για την διασπορά, Χακάν Τσαβούσογλου με τον υπεύθυνο για την αλβανική διασπορά Παντελί Μάικο.

Ο τελευταίος είχε συνομιλίες με τον Τσαβούσογλου, ενώ στο Κέντρο Αλβανικού Πολιτισμού της Άγκυρας κατέστησε σαφή την πρόθεση των Τιράνων για δημιουργία δομών συνεργασίας με την διασπορά. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο Μάικο ομιλούσε εκ μέρους τόσο της Αλβανίας όσο και του Κοσσόβου, λες και αποτελούν ενιαία κρατική οντότητα…

Τουρκία και Αλβανία φροντίζουν να ενισχύουν την στενή σχέση τους ολοένα και περισσότερο κι αυτό βεβαίως μόνο ως καλό για τα Ελληνικά Εθνικά συμφέροντα δεν μπορεί να θεωρηθεί.

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-tourkia-kai-albania-sunergazontai-stena-gia-thn-epanothwmanopoihsh-twn-ba#ixzz5CAnl3Z3c

Exit mobile version