Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ισραήλ και ΗΠΑ ετοιμάζονται για νέο γύρο στην Συρία: Νέα προβοκάτσια και πυραυλικές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ

Ισραήλ και ΗΠΑ ετοιμάζονται για νέο γύρο στην Συρία: Νέα προβοκάτσια και πυραυλικές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ

Η πρώτη κοινή επιχείρηση τζιχαντιστών, ισραηλινών και αμερικανών στην Συρία, θυμίζουμε, είχε ξεκινήσει με μία αποδεδειγμένη προβοκάτσια για χρήση χημικών όπλων, η οποία προβλήθηκε από σύσσωμο τον δυτικό τύπο και εν τέλει αποδείχτηκε fake news, αφού είχε πραγματοποιηθεί από τους συμμάχους των αμερικανών.

Τώρα διανύουμε τις μέρες της δεύτερης προβοκάτσιας, αφού και πάλι οι δέκτες των τηλεοράσεών μας πλημμυρίζουν από κροκοδείλια δάκρυα για τα αθώα θύματα της επιθέσεως με αέριο χλωρίνης, δάκρυα που χύνουν αυτοί οι οποίο διαμέλιζαν βρέφη στην Σερβία και έχουν αιματοκυλήσει ολόκληρη την Μέση Ανατολή για να επιτύχουν την περικύκλωση της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ αμέσως μετά τα πρώτα fake news για την επίθεση με χημικά όπλα έσπευσε να προαναγγείλει πυραυλική επίθεση εναντίον της Συρίας, κατηγορώντας παράλληλα την Ρωσία για συνεργασία με την κυβέρνηση Άσαντ. Όλα αυτά, βεβαίως, μέσω… Twitter.

Και ενώ το τιτίβισμα του αμερικανού προέδρου ήταν ακόμα νωπό, ισραηλινά F-15 εξαπέλυσαν την προαναγγελθείσα πυραυλική επίθεση στην αεροπορική βάση Τ-4 στην Χόμς της κεντρικής Συρίας, η οποία προσφάτως σχετικά απελευθερώθηκε από τους τζιχαντιστές.

Παρά τις αρχικές υποψίες ότι επρόκειτο για αμερικανική επίθεση, αποδείχτηκε ότι αυτή πραγματοποιήθηκε από ισραηλινά αεροσκάφη, τα οποία προφανώς δεν κρατήθηκαν μέχρι την στημένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, που έχει παράδοση στο να ευλογεί αμερικανικές επιθέσεις βασισμένες σε fake news.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης: «Στις 9 Απριλίου από τις 03:25 (ώρα Ρωσίας και Ελλάδας) ως τις 03:53 δύο αεροσκάφη F-15 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εκτόξευσαν οκτώ κατευθυνόμενους πυραύλους εναντίον της αεροπορικής βάσης Τ-4 από το έδαφος του Λιβάνου χωρίς να εισέλθουν στον συριακό εναέριο χώρο. Οι μονάδες αεράμυνας των συριακών ενόπλων δυνάμεων κατέρριψαν πέντε κατευθυνόμενους πυραύλους».

Το αποτέλεσμα της επιθέσεως ήταν 14 νεκροί και προφανώς η διατάραξη των λεπτών ισορροπιών στην περιοχή, πάντα προς χάριν των τζιχαντιστών κανίβαλων. Ακόμα χειρότερο το γεγονός πως στην συγκεκριμένη βάση βρίσκονταν δυνάμεις ρωσικές, ιρανικές και της Χεζμπολάχ, δείγμα πως ο στόχος δεν ήταν η συνέτιση της κυβέρνησης Άσαντ για την δήθεν «χημική επίθεση», αλλά η έναρξη ενός δευτέρου γύρου πολεμικών συγκρούσεων τώρα που οι τούρκοι ανέκτησαν την γραμμή ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών στην Βόρεια Συρία.

Κ.Α.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/israhlinoi-kai-amerikanoi-etoimazontai-gia-neo-guro-sthn-suria-nea-probokat#ixzz5CApuoGrG

Exit mobile version