Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Και ξαφνικά οι πολιτικοί ανακάλυψαν(;) τι είναι οι τούρκοι

Και ξαφνικά οι πολιτικοί ανακάλυψαν(;) τι είναι οι τούρκοι

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί

Πολλές «σκληρές» δηλώσεις βγάζουν τώρα τελευταία οι πολιτικοί μας εναντίον της τουρκίας, με αφορμή την απαγωγή και αιχμαλωσία των Ελλήνων Στρατιωτικών μας, οι οποίοι ήδη βρίσκονται 34 ημέρες έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Που πήγε, άραγε, η «ελληνοτουρκική φιλία»; Που πήγαν οι κουμπαριές και τα ζεϊμπέκικα του πολιτικού κατεστημένου της χώρας; Που πήγε η «συνεργασία στο Αιγαίο» και όλα αυτά τα συνθήματα που ακούγαμε; Προφανώς θα πει κανείς ότι τώρα οι στρατιωτικοί μας βρίσκονται στα χέρια των τούρκων, οπότε είναι λογική αυτή η αντίδραση του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Και, όμως, δεν πρόκειται περί αυτού. Το μόνο ζήτημα που απασχολεί το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο είναι τα ψηφαλάκια και περί αυτού γίνονται όλα και τίποτε άλλο. Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε:

Η αιχμαλωσία των Ελλήνων Στρατιωτικών δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία ανήκουστη ενέργεια των τούρκων στις διμερείς μας σχέσεις. Ας θυμίσουμε μερικά γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών, που δείχνουν να ξεχνούν οι ελλαδίτες πολιτικοί την ώρα που ερωτοτροπούν με τους τούρκους:

Το 1964, ύστερα από μακρά περίοδο προκλήσεων, η Τουρκία βομβαρδίζει ανηλεώς την Κύπρο και κυρίως την περιοχή της Τηλλυρίας.

Το 1974 έχουμε την διπλή επιχείρηση Αττίλα με τα γνωστά αποτελέσματα, καθώς και την έναν χρόνο μετά το 1975 προσπάθεια για έρευνες στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

1987: έχουμε την κρίση του Σισμίκ, όταν τουρκικό ερευνητικό σκάφος, συνοδευόμενο από τουρκικά πλοία, επεχείρησε έρευνες σε ελληνικά ύδατα.

1992: O υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς πέφτει υπερασπιζόμενος το ελληνικό FIR από τις τουρκικές παραβιάσεις

1996: Η γνωστή Κρίση των Ιμίων με τον θάνατο των τριών Ηρώων Αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού. Την ίδια χρονιά, στην Κύπρο μας, έχουμε τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού από τους τούρκους.

2006: Η θυσία του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη στην προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού σχηματισμού μαχητικών αεροσκαφών.

Είναι σίγουρο πως σε αυτή την αδρή αποτίμηση παραλείψαμε να αναφέρουμε πολλά σημαντικά γεγονότα. Αυτά που αναφέραμε ήδη, όμως, καταφέρνουν να καταδείξουν την διαχρονία της τουρκικής προκλητικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εναντίον της Ελλάδος.

Και επί αυτής της διαχρονίας είναι που γεννάται το ερώτημα. Εμείς, από τη αρχή διατηρούμε την ίδια στάση έναντι της τουρκικής απειλής. Η Χρυσή Αυγή ήδη από την δεκαετία του 90’ έχει τονίσει την τουρκική απειλή. Οι πολιτικοί του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» που μέχρι πρότινος εξέφραζαν την «συνεννόηση» με την τουρκία, γιατί ξαφνικά άλλαξαν ρότα;

Αυτό που δεν κατάφερε η δολοφονία του Ηλιάκη, του Σολωμού, του Ισαάκ, του Γιαλοψού, του Καραθανάση και του Βλαχάκου, το κατάφερε η αιχμαλωσία των Στρατιωτικών μας; Όχι, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά: Οι πολιτικάντηδες νοιάζονται μονάχα για τα ψηφαλάκια και το γεγονός της αιχμαλωσίας των Ελλήνων Στρατιωτικών τους απασχολεί μονάχα ως θέμα της επικαιρότητας και όχι επί της ουσίας.

Αυτός είναι και ένας λόγος για να φροντίσουμε όλοι το συγκεκριμένο ζήτημα να διατηρηθεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Γιατί αλλιώς, όταν σβήσουν οι κάμερες και χαθεί το ενδιαφέρον των μέσων, θα αρχίσουν και πάλι τα «ζεϊμπέκικα», οι «κουμπαριές» και τα τραγούδια της «ελληνοτουρκικής φιλίας».

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kai-jafnika-oi-politikoi-anakalupsan-ti-einai-oi-tourkoi#ixzz5CCugBFyT

Exit mobile version