Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο που πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πάνω από τη Ρω – Απωθήθηκε με την χρήση τροχιοδεικτικών βλημάτων

Επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο που πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πάνω από τη Ρω - Απωθήθηκε με την χρήση τροχιοδεικτικών βλημάτων

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Ρω, όταν τουρκικό ελικόπτερο έκανε χαμηλές διελεύσεις κοντά το νησί, με την ελληνική φρουρά να απαντάει δυναμικά.

Το επεισόδιο, το οποίο επιβεβαιώνεται από το Πεντάγωνο, σημειώθηκε περίπου στις 23:00 χθες το βράδυ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η φρουρά στη νήσο Ρω άκουσε το θόρυβο από τον κινητήρα ελικοπτέρου σε κοντινή απόσταση, περίπου 100-200 μέτρων.

Τότε υπήρξε άμεση και δυναμική αντίδραση από τις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στη περιοχή, οι οποίες έλουσαν το ελικόπτερο τροχιοδεικτικά πυρά, με αποτέλεσμα αυτό να αποχωρήσει άμεσα και το περιστατικό να λήξει εκεί.

Επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω και τη Μεγάλη Παρασκευή

Σύμφωνα με πληροφορίες παρόμοιο επεισόδιο είχε συμβεί και το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το ελικόπτερο τότε ίσως να μην πέταξε σε πολύ μικρό ύψος πάνω από το ακριτικό νησί.

Πιθανότατα έτσι να εξηγείται, τέλος, η αντίδραση των ανδρών του φυλακίου το βράδυ της Δευτέρας όταν έριξαν «τροχιοδεικτικά» πυρά προς το ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής που πέταξε πάνω από τη Ρω.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epeisodio-me-tourkiko-elikoptero-pou-pragmatopoihse-chamhlh-pthsh-panw-apo#ixzz5CGWgcMnf

Exit mobile version