Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ω ΞΕΙΝ’ ΑΓΓΕΛΛΕΙΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ

Γράφει ο Μάκης Τριανταφυλλίδης 
Σήμερα λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι ξεκίνησε την τελευταία μεγάλη πτήση ο υποσμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Ο Ατσαλένιος αετός κοιμάται στην υγρή αγκαλιά της μάνας μας και η ψυχή του ξεκίνησε το ταξίδι για τα Ηλύσια Πεδία. Εκεί όπου τον περιμένουν ο Κώστας ο Ηλιάκης,ο Έκτορας Γιαλοψός και οι υπόλοιποι Ήρωες. Οι ήρωες που έδωσαν το αντίτιμο για να υπάρχει ακόμη αυτός ο υπέρλαμπρος βράχος μέσα στο γαλάζιο ως Ελλάς.
Πλούσια τραπέζια θα στρωθούν απόψε για την υποδοχή, θα μιλήσουν για ηρωικές αναχαιτίσεις, για κυνήγι πάνω από το γαλάζιο και για…..ασυντήρητα αεροσκάφη, ελλείψεις και θυσίες που έκαναν όσο υπηρετούσαν. Πρόσφεραν και πέταξαν μακριά μέσα σε βροντές και κεραυνούς γαλήνιοι και πιο φτωχοί και από τους αγγέλους.
Αυτούς που καβαλάνε τον κεραυνό για μια αγάπη και μια τρέλα δεν τους κλαις.
Γεννήθηκαν Έλληνες, Έλληνες όπως αυτοί που μαθαίνουμε μέσα στα βάθη της πολυχιλιετούς ιστορίας μας. Αυτούς που πάντοτε γλεντούσαν στη μάχη.
Αυτούς που έφτυναν αριθμούς και πιθανότητες.
Αυτούς που σε κάθε ανάγκη υπεράσπισης των ιερών και οσίων μεταμορφώνονταν σε θηρία ικανά να τρέψουν σε φυγή μυριάδες επίδοξους κατακτητές και να δρέψουν αίμα από όποιον διεκδικεί έστω και ένα χιλιοστό χώματος.
Όχι. Δεν πωλείται, δεν χαρίζεται, δεν παραχωρείται. Και αν προσπαθήσεις να την πάρεις, θα σε βρω, θα σε «λοκάρω» και θα βρέξει φωτιά ο ουρανός.
Είμαι ο Έλληνας πιλότος, γιος του Ίκαρου και της Νεμέσεως, ζω και πεθαίνω για την πατρίδα.
Εσύ ξένε, πες στους υπόλοιπους Έλληνες ότι έπεσα σύμφωνα με τις εντολές τούς. Τώρα είμαι πάνω από το Αιγαίο ατενίζω το ηλιοβασίλεμα όπως κάθε φορά που πετούσα. Κοιτάζω τον ήλιο κατάματα και νιώθω την αλμύρα στα φτερά μου.
Την επόμενη φορά που θα ακούσεις μαχητικό κάνε μια μικρή προσευχή.
Και αν θέλεις να κάνεις κάτι περισσότερο από αυτό προσπάθησε μαζί μας να διώξεις ότι πληγώνει την πατρίδα που τόσο έχουμε και μας έχει ανάγκη.
Εγώ τον Τούρκο, εσύ τον προδότη, διώξε αυτόν που σε θέλει να έχεις σκυμμένο το κεφάλι, αυτόν που προσπαθεί να σε πείσει ότι τίποτα δεν αλλάζει και ότι βαδίζεις στην καταστροφή, τον πολιτικό που για μια χούφτα αργύρια αφήνει ασυντήρητο και χαλασμένο το όπλο μου, τον ανθέλληνα που σου λέει πως ο κάθε εισβολέας αξίζει γη και ύδωρ στη χώρα του Λεωνίδα.
Εσύ διώξε αυτούς και εγώ τον Τούρκο.
Γιώργος Μπαλταδώρος. Αθάνατος!
πηγή
Exit mobile version