Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποβατική άσκηση απέναντι από την Χίο ετοιμάζουν οι τούρκοι: Επιμένουν στον ραγιαδισμό οι Σύριζα-Ανέλ

Πιστή στον ραγιαδισμό και στο παραμύθι της ελληνοτουρκικής φιλίας η κυβέρνηση των εθνομηδενιστών Τσίπρα-Καμμένου παρακολουθεί αμέριμνη την αυξανόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας, αδιαφορώντας για την Εθνική ασφάλεια της χώρας.

Νέο μπαράζ προκλήσεων πάνω από το Αιγαίο προετοιμάζει η Άγκυραμ η οποία με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε δεσμεύει ολόκληρη τη χερσόνησο του Τσεσμέ απέναντι από τη Χίο και σχετικά κοντά στις Οινούσσες για να διεξάγει στρατιωτική αποβατική άσκηση.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία έχει δεσμεύσει γι’ αυτό τον σκοπό ολόκληρη σχεδόν τη χερσόνησο του Τσεσμέ από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 10 Μαΐου. Πρόκειται για την ετήσια προγραμματισμένη άσκηση EFES 2018, την οποία έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων χωρών.

Να σημειωθεί, πως 2 τούρκικα μαχητικά αεροσκάφη F-4 εισήλθαν στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από την νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες, το μεσημέρι της Τετάρτης. Είναι η δεύτερη φορά σε τρεις ημέρες που τουρκικά μαχητικά πετούν πάνω από τη νήσο Παναγιά.

Είναι προφανές ότι η τουρκία κλιμακώνει την ένταση και τις προκλήσεις σε όλα τα μέτωπα σε Έβρο, Αιγαίο και Κύπρο αποθρασυνόμενη από την συνεχή υποχωρητικότατα των κυβερνώντων της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apobatikh-askhsh-apenanti-apo-thn-chio-etoimazoun-oi-tourkoi-epimenoun-ston#ixzz5CUEiCXWi

Exit mobile version