Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχεται η μείωση του αφορολόγητου ορίου κατ΄ εντολή των διεθνών τοκογλύφων

Έρχεται η μείωση του αφορολόγητου ορίου κατ΄ εντολή των διεθνών τοκογλύφων

Ακόμη, πιο κοντά φέρνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) την μείωση του αφορολογήτου ορίου από το 2019 και το «πάγωμα» των αντίμετρων, καθώς μειώνει δραστικά την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας φέτος. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτόν επιχειρεί να πιέσει τους Ευρωπαίους για πιο γενναία μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Όπως όλα δείχνουν, το ΔΝΤ ρίχνει πλέον τον πήχη της ανάπτυξης στο 2% για το 2018 και στο 1,8% για το 2019, έναντι 2,6% και 1,9% αντιστοίχως, που προέβλεπε τον περασμένο Νοέμβριο.

Κυβέρνηση και Κομισιόν έκαναν αντιστοίχως τότε λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,4% και 2,5% φέτος, αλλά στις αρχές Μαρτίου η κυβέρνηση «ψαλίδισε» την πρόβλεψή της στο 2,3%, όπως προέκυψε από την εγκύκλιο για την κατάρτιση του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Στα επίπεδα του 2% τοποθετούν επίσης την φετινή ανάπτυξη ΣΕΒ και ΙΟΒΕ.

Η χαμηλότερη ανάπτυξη θα δυσχεράνει την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και θα δώσει στο ΔΝΤ έδαφος να απαιτήσει την μείωση του αφορολόγητου ορίου από την προσεχή χρονιά (αντί για το 2020) και την αναστολή των αντίμετρων που έχουν προβλεφθεί για το 2019.

Ένα ακόμη «αφήγημα» της κυβερνητικής προπαγάνδας δείχνει να καταρρέει κι αυτό παταγωδώς, αποδεικνύοντας με την σειρά του ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι έχουν στα χέρια τους τις απόλυτες τύχες της Πατρίδας και του Λαού στα χρόνια της μνημονιακής κατοχής, με τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις του «Συνταγματικού τόξου» να δείχνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την εθελοδουλεία που τις διακατέχει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apolutoi-kuriarchoi-oi-diethneis-tokoglufoi-fernoun-akomh-pio-konta-thn-mei#ixzz5D1gTHu3q

Exit mobile version