Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το «χρέος» στην υπηρεσία των τοκογλύφων

Το «χρέος» στην υπηρεσία των τοκογλύφων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η προπαγάνδα της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης βάζει να παίξει στο «Play» η κασέτα με τίτλο «ολιστικό πρόγραμμα αναπτυξιακής στρατηγικής». Μοιάζει (και είναι) γελοίος ο τίτλος, θυμίζοντάς μας την αλήστου μνήμης «δημιουργική ασάφεια» του «ψώνιου» Βαρουφάκη. Εκείνο το οποίο πρέπει να σχολιαστεί είναι το ιδεολόγημα της «ιδιοκτησίας του μεταμνημονιακού προγράμματος», που έχουν σκαρώσει οι αδίστακτοι και ανάλγητοι συριζαίοι.

Ας τους θυμίσει κάποιος, ότι δεν υπάρχει μνημονιακό έγγραφο-συμφωνία, στο οποίο να μην δηλώνουν εισαγωγικά ότι έχουν την «ιδιοκτησία (ownership) του προγράμματος». Άλλο τι λένε οι συριζαίοι στα «φυτά» τους στις κομματικές εκδηλώσεις (για να παραμυθιάζονται όλοι μαζί) και άλλο τι υπογράφουν σε κείμενα που έχουν την ισχύ διεθνούς συμφωνίας, όπως είναι τα Μνημόνια και οι αναθεωρήσεις τους μετά από κάθε αξιολόγηση. Επομένως, το «ολιστικό πρόγραμμα», δηλαδή το μεταμνημόνιο, ή θα είναι ένα έγγραφο-συμφωνία με συγκεκριμένους όρους και ανάληψη υποχρεώσεων εκ μέρους του Ελληνικού κράτους ή απλά δεν θα υπάρξει.

Αν ο Τσακαλώτος τους πάει ένα κείμενο, που θα έχουν φτιάξει ο ίδιος, ο Δραγασάκης, ο Σταθάκης, η Αχτσιόγλου, ο Χουλιαράκης και οι χαρτογιακάδες – γιάπηδες που έχουν μαζέψει στα γραφεία τους, οι διεθνείς τοκογλύφοι θα το πετάξουν στα σκουπίδια. Αντιθέτως, αν είναι ένα κείμενο που θα έχει φτιαχτεί σε συνεργασία με την τρόικα και τα τεχνικά της κλιμάκια, θα αποτελέσει βάση συζήτησης για μια συμφωνία που θα καθορίζει το μεταμνημονιακό καθεστώς.

Κάποιοι ίσως να έλεγαν πως ο Σόιμπλε έφυγε, αλλά το «πνεύμα» του παραμένει κυρίαρχο στην Ευρωζώνη. Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για κανένα «πνεύμα Σόιμπλε», αλλά για την στυγνή λογική βάσει της οποίας οφείλουν να κινηθούν οι εκπρόσωποι των διεθνών τοκογλύφων (τους οποίους ο Σόιμπλε εξέφραζε με τον πιο απροκάλυπτο κυνισμό). Το λεγόμενο «χρέος» αποτελεί εργαλείο αποικισμού της Χώρας και φτωχοποίησης του Λαού της, καθώς χρησιμοποιώντας το οι διεθνείς τοκογλύφοι κατάφεραν να φέρουν εις πέρας ένα ιστορικών διαστάσεων πείραμα.

Μετέτρεψαν μια Χώρα της Ευρωζώνης σε τριτοκοσμικού τύπου αγορά εργασίας, ενώ ταυτόχρονα επέβαλαν σε αυτό το -υποτίθεται ισότιμο- Κράτος της Ευρωζώνης ένα ανοιχτά αποικιακό καθεστώς, που δεν αφορά μόνο τον καθορισμό της δημοσιονομικής του πολιτικής, αλλά και την υποχρεωτική πώληση όλων των κρατικών περιουσιακών στοιχείων (βιομηχανιών, υποδομών, κτιρίων κτλ). Φυσικά και όλα αυτά δεν αποτελούν ένα «έκτακτο καθεστώς», προκειμένου «να αντιμετωπιστεί η κρίση».

Η κρίση ήταν η κατάλληλη ευκαιρία (η αφορμή) για να διαμορφωθεί, με προοπτική μόνιμης βάσης, αυτό το καθεστώς. Για ποιον λόγο, λοιπόν, οι διεθνείς τοκογλύφοι να παραιτηθούν απ’ αυτό που έχουν κατακτήσει; Επειδή η ΕΕ είναι «της ισότητας και της αλληλεγγύης», όπως εντελώς ανερυθρίαστα λέει ο ολικά ξεδιάντροπος Τσίπρας; Γι’ αυτό και το «χρέος» ήταν, είναι και θα παραμείνει εργαλείο αποικιοκρατικού ελέγχου της Πατρίδας και φτωχοποίησης του Λαού. Καμία μνημονιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.

Οι συριζαίοι (παρά τα όσα λένε, κατά την γνώριμη τακτική τους, της χρησιμοποίησης ακόμα και του πιο εφήμερου ψεύδους) είναι (κι αυτοί) πιασμένοι στο δόκανο, αφού το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί, δεδομένου ότι μετά το 2022 δεν είναι «βιώσιμο». Από την στιγμή που (κι αυτοί) έχουν αναγνωρίσει αυτό το «χρέος» και έχουν δεσμευτεί για την αποπληρωμή του μέχρι και το τελευταίο σεντ, είναι αναγκασμένοι να δεχτούν και τους όρους που θα συνοδεύουν την νέα αναδιάρθρωση. Στην περίπτωση που δεν θελήσουν οι συριζαίοι να δεχθούν την συμφωνία που θα τους παρουσιάσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι, αυτό θα το κάνουν αποκλειστικά και μόνο για λόγους δικής τους πολιτικής αυτοσυντήρησης.

Θα προσπαθήσουν, δηλαδή, να πάνε σε εκλογές παριστάνοντας (και πάλι) τους αντιστεκόμενους στην «αυθαιρεσία» και στην παραβίαση του «κοινοτικού κεκτημένου». Οι διεθνείς τοκογλύφοι, όμως, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, όπως άλλωστε δεν έκαναν πίσω ούτε μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ούτε με το δημοψήφισμα του Ιουλίου της ίδιας χρονιάς. Έμειναν ακλόνητοι στις θέσεις τους και επέβαλαν την θέλησή τους.

Με την συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή με κάποια άλλη, με ή χωρίς παρεμβολή εκλογών, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Κι αυτό ακριβώς διαμηνύουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, οι οποίοι εμφανίζονται στα εγχώρια ΜΜΕ στέλνοντας χτυπητά μηνύματα και συνθλίβοντας την συριζαίικη προπαγάνδα. Ήδη, κάποιοι αντιπολιτευόμενοι μνημονιακοί αρθρογράφοι σημειώνουν με νόημα ότι ο Τσίπρας βρίσκεται στην δεινή θέση που βρισκόταν ο Σαμαράς το 2014. Δηλαδή, ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι βλέπουν πως αυτός θα είναι ο χαμένος των επόμενων εκλογών και αποφάσισαν να μην τον διευκολύνουν καθόλου πολιτικά, σκληραίνοντας την ρητορική τους λίγο πριν την τελική διαπραγμάτευση για το μεταμνημόνιο.

Ανεξαρτήτως του αν είναι έτσι ή όχι τα πράγματα, αυτό που μετράει για την Πατρίδα και τον Λαό είναι ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι φροντίζουν με κάθε κυβέρνηση του λεγόμενου «Συνταγματικού τόξου» να εξασφαλίζουν την μονιμοποίηση του αποικιοκρατικού ελέγχου και της φτωχοποίησης. Γι’ αυτό, η περαιτέρω ενδυνάμωση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αποτελεί μονόδρομο για την ουσιαστική αντίδραση και αντίσταση στα εθνοκτόνα Μνημόνια. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-chreos-sthn-uphresia-twn-tokoglufwn1#ixzz5D1hNBA2U

Exit mobile version