Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ: Ελεύθεροι πλέον να κινούνται σ’ όλη την Ελληνική Επικράτεια οι λαθρομετανάστες!

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ: Ελεύθεροι πλέον να κινούνται σ’ όλη την Ελληνική Επικράτεια οι λαθρομετανάστες!

Μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) φαίνεται ότι ανοίγει περαιτέρω τον ασκό του Αιόλου, καθώς χωρίς περιορισμούς θα μετακινούνται όσοι «πρόσφυγες» υπέβαλαν αίτηση ασύλου από προχθές αφού το ΣτΕ ουσιαστικά ανοίγει τα “hot spots” των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ κατά πλειοψηφία ακύρωσε ως μη επαρκώς αιτιολογημένη την απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου με την οποία, από τον Μάρτιο του 2016, επιβάλλονταν περιορισμοί στην κυκλοφορία όσων «προσφύγων» είχαν αιτηθεί άσυλο σε έξι νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η απόφαση αφορά τα νησιά Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λέρο, Ρόδο και Κω και την προσφυγή είχε υποβάλει το (προφανώς ΜΚΟ) «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες».

Έχει ενδιαφέρον το σκεπτικό της απόφασης, στην οποία αναφέρονται και τα εξής: «Η επιβολή περιορισμών στην κυκλοφορία έχει ως συνέπεια τον μη επιμερισμό των προσώπων αυτών σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, αλλά, αντιθέτως, την άνιση συγκέντρωσή τους σε ορισμένες μόνο περιοχές και τη σημαντική επιβάρυνση και υποβάθμιση των περιοχών αυτών. Οι εν λόγω περιφέρειες καλούνται να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν εν μέσω σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης την είσοδο και παραμονή σημαντικού αριθμού προσώπων, με συνέπεια να υφίσταται σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης σοβαρών εντάσεων με επιπτώσεις στη δημόσια τάξη και την οικονομική ζωή των περιφερειών που αποτελούν και τουριστικούς προορισμούς».

Τι γίνεται αντιληπτό από τα όσα διαβάσαμε παραπάνω; Ότι το ΣτΕ απλώς «μεταφέρει» το ζήτημα της παράνομης εισόδου ανθρώπων στην Ελλάδα στην ηπειρωτική Χώρα, αντί να προσπαθεί να το εκμηδενίσει ή έστω να το περιορίσει αισθητά. Ότι η συγκεκριμένη απόφαση για ελεύθερη μετακίνηση των «προσφύγων» σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας θέλουν θα λειτουργήσει ουσιαστικά ως «κράχτης» για την διέλευση κι άλλων αναρίθμητων λαθρομεταναστών, οι οποίοι πληροφορούμενοι τους την συγκεκριμένη είδηση θα γνωρίζουν πλέον ότι με μια απλή αίτηση θα μπορούν να ταξιδεύουν όπου θέλουν εντός της Ελληνικής Επικράτειας, χωρίς περιορισμούς, μέχρι να εκδοθεί η διοικητική απόφαση για το άσυλό τους.

Αντί, λοιπόν, να θωρακιστούν –επιτέλους- τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας «σαν αστακοί», ώστε να γίνει αντιληπτό ότι δεν θα συνεχίσει η Ελλάδα  να γίνεται ξέφραγο αμπέλι, αντιθέτως ανάβει «πράσινο φως» όχι μόνο για την παραμονή και εξάπλωση στην ηπειρωτική Χώρα των ήδη υπαρχόντων λαθρομεταναστών, αλλά και για όσους θα έλθουν από εδώ και πέρα.

Χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω για το τι μπορεί να σημαίνει πρακτικά στο άμεσο μέλλον αυτή η απόφαση του ΣτΕ; Σαφώς και όχι, καθώς είναι αντιληπτό το τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα, με τα όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eleuthera-pleon-s-olh-thn-ellhnikh-epikrateia-tha-mporoun-na-kinountai-oi-p#ixzz5D1vvVJXI

Exit mobile version