Το ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν βιβλία με ανθελληνικές, φιλοτουρκικές, φιλοσκοπιανές και φιλοαλβανικές θέσεις, ασφαλώς δεν αποτελεί είδηση. Στα πλαίσια αυτά, κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βιβλίο με τίτλο «10+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το Μακεδονικό», του οποίου συγγραφείς είναι ο γνωστός «δικαιωματάκιας» Δημήτρης Χριστόπουλος και κάποιος Κωστής Καρπόζηλος. Η είδηση, σε σχέση με αυτό το βιβλίο, είναι ότι στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, που θα γίνει την Πέμπτη, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής(!) Νίκος Βούτσης, κάτι το οποίο σημαίνει ότι προφανώς και συμφωνεί με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου βιβλίου, για να προβεί στην πράξη αυτή.
Ένα περιεχόμενο, το οποίο αντιλαμβανόμαστε τι περίπου συμπεριλαμβάνει από την συνέντευξη που έδωσε το συγγραφικό δίδυμο στην φυλλάδα των συντακτών (πού αλλού…) όπου στην ερώτηση «Τελικά πόσο “ανύπαρκτο” είναι το Μακεδονικό Ζήτημα;», έχουμε την εξής τοποθέτηση από τους δύο συνεντευξιαζόμενους:
«Κωστής Καρπόζηλος: Ως “ανύπαρκτο ζήτημα” τα έχει καταφέρει πάντως πολύ καλά, αφού μας απασχολεί τουλάχιστον 25 χρόνια! Η κυρίαρχη ελληνική άποψη έλεγε ότι πρόκειται για ένα ανύπαρκτο έθνος, μια ανύπαρκτη γλώσσα, και εν τέλει ένα ανύπαρκτο κράτος ή ακριβέστερα “κρατίδιο”. Αυτή η άρνηση της πραγματικότητας είχε ιστορικές ρίζες: την άρνηση στην αποδοχή μιας υπαρκτής μειονότητας εντός των ελληνικών συνόρων. Αυτή νομίζω είναι και μια από τις βασικές θέσεις του βιβλίου μας: εθιστήκαμε στο “ανύπαρκτο” για δεκαετίες και τώρα αρνούμαστε αυτό που είναι μπροστά μας».
«Δημήτρης Χριστόπουλος: Ναι! Όσο υπαρκτό ήταν, τόσο “ανύπαρκτο” λογιζόταν. Τρεις γενιές ιστορικών να ασχολούνται με κάτι ανύπαρκτο, πάει πολύ… Έτσι δεν είναι; Η Ελλάδα για το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα πάλευε να απαλλαγεί από την όποια εκδήλωση μειονοτικής μακεδονικής ταυτότητας στο εσωτερικό της. Εκεί που σχεδόν το είχε καταφέρει, έσκασε η ανεξαρτησία της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” δίπλα της. Τόσος κόπος αφομοίωσης με το ζόρι πήγε χαμένος… Αυτό που γινόταν τόσα χρόνια εντός επικράτειας –η άρνηση μιας ταυτότητας- δεν μπορούσε να γίνει με ένα άλλο κράτος. Εκεί “την πάτησαν” οι κυβερνήσεις μας. Δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ότι στα τέλη του 20ού κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να δεχθεί ότι ένα κράτος μπορεί να επιβάλει όνομα σε ένα άλλο, το οποίο μάλιστα για μισό αιώνα είχε όνομα. Όχι μόνο από αγάπη στα δικαιώματα ή το διεθνές δίκαιο, αλλά από ρεαλιστικό υπολογισμό. Έτσι, μείναμε στην “εθνική μας μοναξιά”, που λέει και το τραγούδι. Καιρός να αλλάξουμε σελίδα».
Με απλά λόγια, αυτοί οι δύο εθνομηδενιστές ομιλούν ξεκάθαρα για ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Χώρα μας, κάτι το οποίο «είναι και μια από τις βασικές θέσεις του βιβλίου μας», όπως με χαρακτηριστική άνεση ομολογούν! Αυτή ακριβώς την παραδοχή ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» και άλλες παρόμοιες ανθελληνικές απόψεις θα «νομιμοποιήσει» ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Βουλής με τον χαιρετισμό του.
Κρίνοντας από το ύφος και τον τρόπο της απάντησής του στον Αρχηγό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Νικόλαο Μιχαλολιάκο, ο Βούτσης φαίνεται πως δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα να προβεί σε μια τέτοια κίνηση, η οποία ασφαλώς και αποτελεί πρόκληση στην Εθνική Συνείδηση εκατομμυρίων Ελλήνων, για τους οποίους η Μόνη Αλήθεια βρίσκεται στην Πραγματικότητα του ότι η Μακεδονία είναι Γη Ελληνική και γι’ αυτό δεν νομιμοποιούν κανέναν σλάβο επίδοξο σφετεριστή της.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-proedros-ths-ellhnikhs-boulhs-tha-apeuthunei-chairetismo-gia-biblio-pou-m#ixzz5D31FKJd0