Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι διεθνείς τοκογλύφοι ξηλώνουν το αφήγημα Τσίπρα περί «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια» – Απαιτούν συνέχιση του προγράμματος

Οι διεθνείς τοκογλύφοι ξηλώνουν το αφήγημα Τσίπρα περί «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια» - Απαιτούν συνέχιση του προγράμματος

Δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung που στηρίζεται σε αποκλειστικές πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδος βάζει «φωτιά» στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού αποδομεί το προεκλογικό αφήγημα της συγκυβερνήσεως Σύριζα – Ανέλ περί «εξόδου από τα μνημόνια» σε δύο επίπεδα.

Κατά πρώτον, όπως αναφέρει η εφημερίδα και επιβεβαιώνεται από πολλές δηλώσεις αξιωματούχων των «δανειστών», οι διεθνείς τοκογλύφοι απαιτούν πολύ αυστηρότερη επιτήρηση μετά την λήξη του παρόντος προγράμματος με το σκεπτικό ότι η επιμήκυνση του χρέους πρόκειται να διαρκέσει για πολλές δεκαετίες.

Κατά δεύτερον, στα κλιμάκια των «δανειστών» έχει ήδη αρχίσει να συζητάται εντόνως η παράταση του σημερινού μνημονίου, αρχικά για μερικούς μήνες, προκειμένου να εφαρμοστούν μερικά ακόμη μέτρα που εκκρεμούν.

Και δεν είναι μόνο τα δημοσιεύματα της εν λόγω γερμανικής εφημερίδας. Ακόμα και ο Μοσκοβισί, ο περιβόητος “φιλέλληνας”, προσφάτως αποδόμησε την παραμύθα της “καθαρής εξόδου”, λέγοντας σε συνέντευξή του στο Reuters: «Θα χρειαστεί να προχωρήσουμε σε μια μεταμνημονιακή συμφωνία που θα υποστηρίζει τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων για τα επόμενα χρόνια, καθώς και για την επιδίωξη υγιών δημοσιονομικών πολιτικών – αλλά δεν πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα που αποκρύπτεται».

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το προεκλογικό παραμύθι του Τσίπρα θα είναι η περιβόητη «έξοδος από τα μνημόνια», η οποία θα είναι σαφέστατα ψευδεπίγραφή, αφού για δεκαετίες η χώρα θα είναι δεσμευμένη σε πρωτογενή πλεονάσματα και δέσμες μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/germanikos-tupos-oi-diethneis-tokoglufoi-jhlwnoun-to-afhghma-tsipra-peri-ka#ixzz5D8KcCZwd

Exit mobile version