Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αλέξης Τσίπρας όπως λέμε Γιωργάκης Παπανδρέου…

Πριν από λίγες ημέρες, ο Τσίπρας ευρισκόμενος στο ακριτικό Καστελλόριζο, το οποίο έχει συνδεθεί με το θλιβερό διάγγελμα μνημονιακής υποδούλωσης που έκανε στις 23 Απριλίου 2010 ο Γιωργάκης Παπανδρέου, θέλησε να διαστρεβλώσει και πάλι την πραγματικότητα. «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστική και αμετάκλητη έξοδο, καθαρή όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελλόριζου, από την εποχή της επιθετικής λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας που κόστισε πολύ», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Μόνο που οι ίδιες οι υπογραφές του είναι που τον διαψεύδουν ξανά, καθώς η περιβόητη «καθαρή έξοδος» από τα Μνημόνια, για την οποία… δεσμεύεται ο Τσίπρας, δεν σηματοδοτεί σε καμία περίπτωση τον τερματισμό της άγριας λιτότητας. Αντιθέτως, από τον Δεκέμβριο οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί  και συνολικά οι δυνάμεις της πραγματικής οικονομίας θα δεχθούν ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα, με την εφαρμογή των μειώσεων στις συντάξεις έως και 18%.

Πρόκειται για ένα υφεσιακό μέτρο, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη του νέου γύρου εσωτερικής υποτίμησης που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές και θα συνεχισθεί με την περικοπή του αφορολογήτου ορίου στα 5.600 ευρώ το 2019 ή το 2020, ανάλογα με τις αποφάσεις του ΔΝΤ. Έτσι, λοιπόν, η  λιτότητα δεν τερματίζεται το καλοκαίρι. Η κυβέρνηση έχει δεχθεί την συνέχισή της με δεσμεύσεις για υψηλά πλεονάσματα μέχρι και το 2022.

Ούτε όμως η εποπτεία τερματίζεται τον Αύγουστο, καθώς σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές συνθήκες ο έλεγχος θα συνεχιστεί μέχρι η Χώρα μας να πληρώσει το 75% των (τοκογλυφικών) δανείων που έχει λάβει μέσω των Μνημονίων. Με δεδομένο το ότι οι δανειστές έχουν διασφαλίσει μέσω του υπερταμείου το τεράστιο κέρδος που θα τους επιφέρει  ο τοκογλυφικός δανεισμός, καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε την δυσχερή θέση στην οποία έχει φέρει την Πατρίδα και τον Λαό ο μιμούμενος τον Τζέφρυ νυν πρωθυπουργός, παίρνοντας κι αυτός την σκυτάλη της υποτέλειας από τους προηγούμενους μνημονιακούς προκατόχους του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/alejhs-tsipras-opws-leme-giwrgakhs-papandreou#ixzz5DGEUauoX

Exit mobile version