Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κομισιόν: Επιτήρηση για την Ελλάδα και μετά την λήξη του προγράμματος! Επικοινωνιακή απάτη η «καθαρή έξοδος» των Σύριζα-Ανέλ

Νέο χαστούκι στην επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης των εθνομηδενιστών για τα περί «καθαρής εξόδου» από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις. Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί για την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου και την τήρηση των στόχων για πολλά χρόνια ακόμη.

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι αυτό είναι που θα κοιτάξουν οι αγορές μόλις η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα. «Αν υπάρξουν συζητήσεις για πισωγυρίσματα σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ή για έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας, τότε αυτό θα εξαλείψει την εμπιστοσύνη των αγορών και η χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους θα γίνει πιο δύσκολη και πιο ακριβή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Ντομπρόβσκις ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα στη «μετα-μνημονιακή» εποχή θα παραμείνει υπό επιτήρηση.

«Η εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια μετά τη λήξη του προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι ένα από τα στοιχεία για να διατηρήσει αυτόν τον μηχανισμό είναι η Ελλάδα να συνεχίσει να τηρεί τους μετα-μνημονιακούς δημοσιονομικούς της στόχους, διατηρώντας υψηλά επίπεδα πρωτογενών πλεονασμάτων για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό είναι 3,5% του ΑΕΠ και θα μειωθεί σταδιακά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά την απάτη των Σύριζα-Ανέλ για τα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια. Η σκληρή λιτότητα και τα μέτρα του μνημονίου όχι απλά θα παραμείνουν αλλά θα συνεχιστούν ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι των υψηλών πλεονασμάτων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/komision-epithrhsh-gia-thn-ellada-kai-meta-thn-lhjh-tou-programmatos-epikoi#ixzz5DQlTZfEj

Exit mobile version