Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι διεθνείς τοκογλύφοι διατάζουν, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτελούν: Περικοπές συντάξεων και μείωση αφορολογήτου από το 2019!

Επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για μείωση του αφορολογήτου και στην περικοπή των συντάξεων από το 2019 – Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης των εθνομηδενιστών σε όλα τα μέτωπα της δήθεν διαπραγμάτευσης.

Τον προσεχή Ιούνιο θα ληφθούν οι αποφάσεις για το αν θα εφαρμοσθεί η μείωση στο αφορολόγητο από το 2019 (μαζί με την περικοπή των συντάξεων) καθώς το ΔΝΤ επιμένει στην εφαρμογή του μέτρου.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση των επαφών Τσακαλώτου- Χουλιαράκη στην έδρα του ΔΝΤ και στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας, αποδέχθηκαν ότι το θέμα του αφορολόγητου θα συνεχίζει να απασχολεί τις δύο πλευρές το επόμενο δίμηνο.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρουσιάσει την λήξη του παρόντος προγράμματος με το αφήγημα της «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια» στην ουσία όμως εκτελούν πιστά τις εντολές των διεθνών τοκογλύφων και φτωχοποιούν τον Ελληνικό Λαό μετά επαχθή μέτρα. Η «καθαρή έξοδος» είναι μία επικοινωνιακή απάτη των Σύριζα-Ανέλ, ώστε να παραπλανήσουν τους Έλληνες μπροστά στην φορολογική λαίλαπα που έρχεται.

Δραματικές συνέπειες στα εισοδήματα εκατομμυρίων θα φέρουν οι αλλαγές που μελετούνται:

– Αφορολόγητο: Στο σενάριο της μείωσης του αφορολογήτου στα 5.685-6.591 ευρώ από την Πρωτοχρονιά του 2019 ένας μισθωτός του ιδιωτικού τομέα χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ ή 643 ευρώ τον μήνα θα δει τον φόρο που θα κληθεί να πληρώσει για το εισόδημά του να εκτοξεύεται στα 730 ευρώ, από 80 σήμερα. Θα επιβαρυνθεί δηλαδή με έξτρα φόρο 650 ευρώ, ποσό που υπερβαίνει τις αποδοχές ενός μήνα.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα έχει την ίδια ακριβώς πρόσθετη επιβάρυνση με άλλους μισθωτούς που έχουν υψηλότερα εισοδήματα της τάξης των 20.000 ή 30.000 ευρώ. Από τον φορολογικό εφιάλτη δεν γλιτώνουν ούτε όσοι έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά. Η μείωση της έκπτωσης φόρου κατά 650 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο είναι οριζόντια και δεν εξαιρείται κανείς. Το μέτρο αυτό έχει ψηφιστεί από τη Βουλή για να εφαρμοστεί το 2020 ωστόσο το ΔΝΤ πιέζει να εφαρμοστεί από το 2019.

– Συντάξεις: Για το 2019 η Βουλή έχει ψηφίσει την περικοπή των συντάξεων ως 18% σε κύριες και επικουρικές. Οι περικοπές αυτές θα εφαρμοστούν από τις συντάξεις του Ιανουαρίου του 2019 που θα καταβληθούν εφέτος, στο τέλος Δεκεμβρίου.

Οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως τρεις συντάξεις το 2019 εξαιτίας της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων, κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-diethneis-tokoglufoi-diatazoun-oi-suriza-anel-ekteloun-perikopes-suntaje#ixzz5DUuO9h7k

Exit mobile version