Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φρίκη στην Συρία: Αποκαλύφθηκε ομαδικός τάφος στην Ράκα με θύματα των τζιχαντιστών

Δεκάδες σοροί θυμάτων των τζιχαντιστών βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στην Ράκα, «πρωτεύουσα» μέχρι πέρυσι του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η Ράκα κατελήφθη τον Οκτώβριο του 2017 από μια συμμαχία Κούρδων και Αράβων έχοντας υποστήριξη από τις ΗΠΑ. Οι τζιχαντιστές, που κατηγορούνται για αναρίθμητες φρικαλεότητες και επιθέσεις, είδαν το «χαλιφάτο» τους να καταρρέει πέρυσι, αντιμέτωποι με επιθέσεις σε πολλαπλά μέτωπα.

Ο ομαδικός τάφος βρέθηκε μέσα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, κοντά στο νοσοκομείο όπου είχαν οχυρωθεί οι τζιχαντιστές λίγο πριν χάσουν οριστικά τη μάχη στη Ράκα. Περίπου 50 πτώματα έχουν ήδη ανασυρθεί από τον ανοιχτό τάφο, ο οποίος υπολογίζεται ότι περιείχε από 150 ως 200 σορούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντάλα Αλ Εριάν, μέλος του συμβουλίου που έχει αναλάβει την αυτοδιοίκηση στη Ράκα.

Τους τελευταίους μήνες έχουν βρεθεί, τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ, πολλοί ομαδικοί τάφοι στα εδάφη τα οποία έλεγχαν οι τζιχαντιστές.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πλέον λιγότερο από το 5% της συριακής επικράτειας, κυρίως θύλακες στην έρημο, στο κεντρικό και στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Έχει επίσης παρουσία σε συνοικίες της νότιας περιφέρειας της Δαμασκού, όπου η συριακή κυβέρνηση εξαπολύει εδώ και μέρες εντατικούς βομβαρδισμούς.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/frikh-sthn-suria-apokalufthhke-omadikos-tafos-sthn-raka-me-thumata-twn-tzic#ixzz5DUvuNNgv

Exit mobile version