Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο hot spot στην Κεντρική Μακεδονία ετοιμάζουν οι Σύριζα-Ανέλ: Έτσι «αντιμετωπίζουν» την λαθρομετανάστευση!

Γνωρίζετε ποιο είναι το κυβερνητικό αντιμετώπισης του νέου κύματος των λαθρομεταναστευτικών ροών; Όσοι νομίζουν ότι αυτό έγκειται στην θωράκιση (επιτέλους) των χερσαίων και θαλάσσιων (αυτών που ο Τσίπρας αγνοεί την ύπαρξή τους) συνόρων πλανώνται πλάνην οικτράν.

Αντιθέτως, νέο κέντρο φιλοξενίας «προσφύγων» στην κεντρική Μακεδονία ετοιμάζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να… αντιμετωπίσει το κύμα λαθρομεταναστών, που αυτήν την φορά περνά από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου. Σήμερα λειτουργούν πέντε κέντρα φιλοξενίας -σε Διαβατά, Λαγκαδίκια, Αλεξάνδρεια, Νέα Καβάλα, Κιλκίς, Καβάλα-, τα οποία όμως είναι γεμάτα και είναι αδύνατον να χωρέσουν νέο αριθμό «προσφύγων».

Όπως αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, το πρωί του περασμένου Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Διοικητήριο υπό τον περιφερειακό συντονιστή Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκο Ράγκο, στην οποία κλήθηκαν και παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης (ουδείς άλλος δήμος), εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού και εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).

Η παρουσία εκπροσώπων ΜΚΟ δείχνει την «ανθρωπιστική» και «αλληλέγγυα» κατεύθυνση, στην οποία θα δρομολογηθεί η όλη κατάσταση. Και βεβαίως, μόνο τυχαία και άσχετη με το όλο φαινόμενο δεν είναι η θλιβερή κατάσταση των προηγούμενων ημερών στην Θεσσαλονίκη, με τους λαθρομετανάστες να πραγματοποιούν κατάληψη και να… λιάζονται (όπως θα έλεγε η Χριστοδουλοπούλου).

Τώρα που η διακίνηση των λαθρομεταναστών θα είναι ανεμπόδιστη σ’ όλη την Επικράτεια της Χώρας, αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε ότι όχι μόνο η λαθρομετανάστευση θα παραμείνει εντελώς ανεξέλεγκτη, αλλά ότι θα αυξηθεί αριθμητικά το επόμενο χρονικό διάστημα κατά πολύ περισσότερο, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τις ευρύτερες συνέπειες των πράξεων αυτών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ena-akomh-kentro-prosfugwn-anoigei-h-kubernhsh-sthn-kentrikh-makedonia.-ets#ixzz5DWexTeGe

Exit mobile version