Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πέντε ακόμη δολοφονίες Παλαιστινίων από το ρατσιστικό ισραηλινό κράτος

Πέντε ακόμη δολοφονίες Παλαιστινίων από το ρατσιστικό ισραηλινό κράτος

Συνεχίζεται το λουτρό αίματος στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Παλαιστίνη, καθώς άλλοι πέντε Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους από τις σφαίρες του ισραηλινού στρατού κατά την διάρκεια της «Πορείας της Επιστροφής», της τακτικής πλέον διαδήλωσης διαμαρτυρίας ενάντια στον ασφυκτικό ισραηλινό αποκλεισμό που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.

Ανάμεσα στους νεκρούς, ακόμη ένας 15χρονος, ο Μοχάμεντ Αγιούμπ, που δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι από ελεύθερο σκοπευτή, αν και σύμφωνα με αυτόπτες δεν ήταν οπλισμένος, ούτε απειλούσε κανέναν. Ο θάνατος του Παλαιστίνιου εφήβου προκάλεσε νέο κύμα αγανάκτησης και καταδίκης, με την Ε.Ε., να ζητά «πλήρη διερεύνηση» του φόνου και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για την Μέση Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ, να τονίζει μέσω Twitter πως «είναι εξωφρενικό να πυροβολείς παιδιά».

Σημειωτέον ότι ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ήδη από τον Ιανουάριο ότι η Λωρίδα της Γάζας, μια σταλιά πολιορκημένης γης με πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους, βρίσκεται στα πρόθυρα της «πλήρους ανθρωπιστικής κατάρρευσης». Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στο σημείο μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες έφτασαν τους 38, ενώ οι τραυματίες από σφαίρες και δακρυγόνα ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες.

Το ισραηλινό κράτος κάνει ό,τι περνάει από τα (οπλισμένα) χέρια του προκειμένου να δικαιώσει τον χαρακτηρισμό του ως ρατσιστικού. Έναν χαρακτηρισμό, τον οποίο ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται και αποδέχονται σε καθημερινή βάση, παρά την απεγνωσμένη (όσο και γελοία) προσπάθεια διαφόρων φιλοσιωνιστών (όπως ο Ψαρράς), οι οποίοι θεωρούν ότι ακόμη και οι γελοιογραφίες που ασκούν κριτική στο ρατσιστικό ισραηλινό κράτος συνιστούν… «αντισημιτισμό».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pente-akomh-dolofonies-palaistiniwn-apo-to-ratsistiko-israhlino-kratos.-ena#ixzz5DadVvmpr

Exit mobile version