Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ομολογία Τσίπρα από το παρελθόν για το «πλεόνασμα»: “Είμαστε θρασείς και απατεώνες”

Ομολογία Τσίπρα από το παρελθόν για το «πλεόνασμα»: “Είμαστε θρασείς και απατεώνες”

«Στο ίδιο έργο θεατές», για μια ακόμη φορά, καθώς η υπερφορολόγηση, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και η στάση πληρωμών στο Δημόσιο οδήγησαν στην δημιουργία ενός πρωτογενούς πλεονάσματος-μαμούθ, το οποίο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, ανήλθε για το 2017 στο 4,2%.

Το πρωτογενές πλεόνασμα, που πλήρωσαν με αίμα και δάκρυα οι Έλληνες πολίτες, είναι υπερδιπλάσιο από αυτό που χρειαζόταν να πετύχει η Ελλάδα (1,75% του ΑΕΠ) και στέρησε από την πραγματική οικονομία σημαντικά κεφάλαια συρρικνώνοντας ταυτόχρονα τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

Για να αντιληφθούν όλοι τον παραλογισμό της οικονομικής πολιτικής αρκεί να αναφέρουμε το εξής: ο προϋπολογισμός του 2017 προέβλεπε ανάπτυξη 2,7% και πλεόνασμα 1,75%. Τελικώς, είχαμε την μισή ανάπτυξη (περίπου 1,4%) και υπερδιπλάσιο πλεόνασμα 4%. Δηλαδή, το δημοσιονομικό αποτέλεσμα δεν προέκυψε από την μεγέθυνση της οικονομίας, αλλά από την φορολογική αφαίμαξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Παρόλα αυτά, ο Τσίπρας πανηγύριζε κατά την διάρκεια της ομιλίας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ  για τις «επιτυχίες» της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Ως απάντηση σ’ αυτόν τον ανερυθρίαστο ψεύτη και πολιτικό απατεώνα, του υπενθυμίζουμε τι έλεγε (ως αντιπολίτευση φυσικά) τον Μάρτιο του 2014:

«Να αφήσουμε κατά μέρος τα λογιστικά της συμφοράς γιατί το πλεόνασμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες και για τις Ελληνίδες. Σε αυτό κρύβονται όλες οι συμφορές, όλη η σήψη, όλη η απάτη της σημερινής πολιτικής. Σε αυτό κρύβονται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία στα σχολειά, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, τα ψυχιατρεία και τα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων. Πρόκειται για πλεόνασμα δυστυχίας, τραγωδία ακόμη και αίματος αλλά και για πλεόνασμα θράσους και απάτης, να καλά ακούσατε, απάτης».

Με τα ίδια του τα λόγια, λοιπόν, ο Τσίπρας αυτοπαρουσιάζεται ως θρασύς απατεώνας. Συμφωνούμε απολύτως…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/omologia-tsipra-apo-to-parelthon-gia-to-pleonasma.-eimaste-thraseis-kai-apa#ixzz5DcPVZ3OV

Exit mobile version