Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αντιχρυσαυγίτικο παραλήρημα του Τατσόπουλου στα «Νέα»

Αντιχρυσαυγίτικο παραλήρημα του Τατσόπουλου στα «Νέα»

Άρθρο στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή

“Είναι άνθρωποι οι φασίστες;” αναρωτιέται ο Τατσόπουλος και εμείς απορούμε με το επίπεδο του άρθρου…

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, «έγκριτη» φυλλάδα φιλοξένησε το νέο αντιχρυσαυγίτικο παραλήρημα του γνωστού Τατσόπουλου. Το άρθρο έφερε τον ασύλληπτο τίτλο: «Είναι άνθρωποι οι φασίστες;». Και μόνο ο τίτλος του ρυπαρογραφήματος αυτού διαπνέεται από ρητορική μίσους, η οποία σίγουρα εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο, που έσπευσαν να ψηφίσουν με μία φωνή αριστεροί και ψευτοδεξιοί.

Οι απόψεις του αρθρογράφου, γνωστές και απεχθείς, δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσουν. Ωστόσο, σε αυτό το συγκεκριμένο άρθρο, ο Τατσόπουλος ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του.

Περιγράφοντας ένα ακόμη ντοκιμαντέρ με θέμα την Χρυσή Αυγή, έφτασε στο σημείο να γράψει τα εξής: «Ωστόσο, το καλύτερο μας το φυλάει για το φινάλε. Είναι μια βάφτιση. Μια χαριτωμένη χριστιανική βάφτιση μιας αξιολάτρευτης μπεμπέκας. Ευτυχισμένος πατέρας ο Ηλιόπουλος. Νονός ο Κασιδιάρης. Και το όνομα της τυχερής; «Χρυσαυγή». Μπρρρ. Τέτοιο σύγκρυο, από το «Μωρό της Ρόζμαρι» είχα να νιώσω».

Μάλιστα, το άρθρο συνοδεύει ένα σκίτσο με την εικόνα ενός μωρού με διαβολικό ύφος και φορμάκι γεμάτο μαιάνδρους. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο πόνος που νιώθει ο Τατσόπουλος βλέποντας τη Χρυσή Αυγή, που τόσο έχει λοιδωρήσει, να προελαύνει δημοσκοπικά ενώ ο ίδιος βρίσκεται στα αζήτητα εισπράττοντας μόνο τη χλεύη και την απαξίωση, είναι δυσβάσταχτος. Φτάνουμε στο σημείο να τον οικτίρουμε γιατί μόνο κάποιος βαθιά δυστυχής θα έγραφε κάτι τέτοιο.

Πρέπει, όμως, να τίθενται και κάποια όρια, ακόμα και στην αθλιότητα. Του αντιστρέφουμε λοιπόν το ερώτημα που με τόσο άσβεστο και τυφλό μίσος θέτει: Είναι άνθρωπος κάποιος που στοχοποιεί και, μάλιστα, επώνυμα ένα νήπιο; Είναι άνθρωπος κάποιος που στιγματίζει ένα παιδί, τεσσάρων ετών σήμερα, για τις επιλογές και τις πεποιθήσεις του πατέρα του; Είναι άνθρωπος κάποιος ο οποίος παραλληλίζει ένα μικρό παιδί με το «μωρό της Ρόζμαρι», το οποίο στο γνωστό θρίλερ δεν ήταν άλλο από το παιδί του Σατανά;

Είναι άνθρωπος κάποιος που με τα γραφόμενά του, καθότι στην εποχή της google, scripta manent, διακινδυνεύει μακροπρόθεσμα ένα παιδί να γίνει στόχος εκφοβισμού στο σχολείο; Είναι άνθρωπος όποιος κάνει προσωπική επίθεση σε μία αθώα παιδική ψυχή; Ρητορικά τα ερωτήματα. Κάθε εχέφρων άνθρωπος οφείλει να τον αποδοκιμάσει έντονα αλλά και να του αναγνωρίσει ότι έχει το ακαταλόγιστο. Στο κάτω κάτω, στο Ποινικό Δίκαιο ικανότητα καταλογισμού έχουν μόνο οι άνθρωποι.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/antichrusaugitiko-paralhrhma-tou-tatsopoulou-sta-nea#ixzz5DhxmQPQq

Exit mobile version