Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένας στους πέντε Έλληνες στερείται βασικά υλικά αγαθά στην εποχή των εθνοκτόνων Μνημονίων

Ένας στους πέντε Έλληνες στερείται βασικά υλικά αγαθά στην εποχή των εθνοκτόνων Μνημονίων

Άλλη μια αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα αποτελεί πραγματικότητα, καθώς τα υψηλότερα ποσοστά υλικής στέρησης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την Βουλγαρία, καταγράφει η Χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat το 21,2% των Ελλήνων, δηλαδή ένας στους πέντε, βρέθηκε σε δυσχερή οικονομική θέση και στερήθηκε υλικά αγαθά το 2017.

Η «σοβαρή υλική στέρηση», που μετρά η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή, έγκειται στην αδυναμία των πολιτών να αντέξουν οικονομικά τουλάχιστον τέσσερα πράγματα από την ακόλουθη λίστα: Να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους εγκαίρως, να διατηρούν το σπίτι τους επαρκώς ζεστό, να αντιμετωπίσουν έκτακτα έξοδα, να έχουν ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο, ψάρι ή λαχανικά σε τακτική βάση, να έχουν πλυντήριο ρούχων, να συντηρήσουν το κόστος ενός αυτοκινήτου, να κάνουν μία εβδομάδα διακοπές εκτός σπιτιού, να έχουν τηλέφωνο και να έχουν τηλεόραση.

Τα θλιβερά πρωτεία στην Ε.Ε. κατέχει η Βουλγαρία με ποσοστό 30% ακολουθεί η Ελλάδα με 21,2% και έπονται η Ρουμανία με 19,4% και η Ουγγαρία με 14,5%. Η Ρουμανία, πάντως, σημείωσε αξιοσημείωτη βελτίωση, καθώς το 2016 ήταν στην δεύτερη θέση της λίστας της Eurostat με ποσοστό 23,8%.

Αντιθέτως, τίποτα δεν δείχνει να βελτιώνεται η κατάσταση στην Ελλάδα, αφού είναι η φύση των Μνημονίων τέτοια που όχι μόνο αποτρέπει κάποια –έστω και στοιχειώδη- καλυτέρευση- των συνθηκών διαβίωσης, αλλά οδηγεί ολοένα και περισσότερο στην ανέχεια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/enas-stous-pente-ellhnes-stereitai-basika-ulika-agatha-sthn-epochh-twn-mnhm#ixzz5DhyYF2cw

Exit mobile version