Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακόμα ένα μνημονιακό επίτευγμα: Αύξηση του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα

Ακόμα ένα μνημονιακό επίτευγμα: Αύξηση του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα

Εντυπωσιακή αποκλιμάκωση του δημόσιου «χρέους» σε όλες τις πρώην μνημονιακές χώρες καταγράφουν τα στοιχεία της Eurostat, ενώ την ίδια ώρα στην Ελλάδα το τοκογλυφικό «χρέος» αυξάνεται συνεχώς. Το τέταρτο τρίμηνο του 2017 το δημόσιο  «χρέος» στην Χώρα μας αυξήθηκε στα 317,407 δισ. ευρώ ή 178,6% του ΑΕΠ από 313,495 δισ. ευρώ που ήταν το τρίτο τρίμηνο.

Σε διάστημα 12 μηνών, δηλαδή το τέταρτο τρίμηνο του 2017 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 το «χρέος» αυξήθηκε κατά περίπου 2,4 δισ. ευρώ. Σε ποσοστό το ΑΕΠ η Ελλάδα είχε με τεράστια διαφορά την χειρότερη επίδοση, όχι μόνο στην ευρωζώνη, αλλά και στο σύνολο της ΕΕ. Η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική στις άλλες (πρώην) μνημονιακές  χώρες, οι οποίες επωφελούνται από την ευνοϊκή οικονομική συγκυρία και μειώνουν δραστικά το «χρέος».

Στην Κύπρο το «χρέος» υποχώρησε στο 97,5% του ΑΕΠ από 106,6%, που ήταν 12 μήνες νωρίτερα, δηλαδή μειώθηκε κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες. Την ίδια περίοδο, στην Ιρλανδία η μείωση έφτασε στις 4,8 μονάδες και στην Πορτογαλία στις 4 μονάδες.

Άλλη μια απόδειξη ότι στην περίπτωση της Ελλάδας το «χρέος» λειτουργεί ξεκάθαρα στην κατεύθυνση της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας της και της φτωχοποίησης του Λαού της. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/aujhsh-tou-dhmosiou-chreous-sthn-ellada-thn-wra-pou-auto-meiwnetai-stis-prw#ixzz5Dme5Dood

Exit mobile version