Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Eurogroup κόλαφος για τους συριζαίους: Οι διεθνείς τοκογλύφοι διέταξαν την άμεση ψήφιση νέων αιματηρών “προαπαιτούμενων”

Eurogroup κόλαφος για τους συριζαίους: Οι διεθνείς τοκογλύφοι διέταξαν την άμεση ψήφιση νέων αιματηρών “προαπαιτούμενων”

Μπορεί η κυβέρνηση να βγαίνει με κάθε ευκαιρία και να προπαγανδίζει την «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια», όμως η πραγματικότητα είναι εξόχως αρνητική για τις προσδοκίες τους. Τελευταίο νέο σε αυτή την κατεύθυνση το τελευταίο Eurogroup στην Σόφια, όπου η κυβέρνηση και ο Τσακαλώτος κατέληξαν καρπαζοεισπράκτορες των διεθνών τοκογλύφων.

Συγκεκριμένα, την ίδια ώρα που ο Τσίπρας έδινε στην βουλή πανηγυρική ομιλία στην Κ.Ο. του Σύριζα για την «έξοδο από τα μνημόνια», οι υπουργοί οικονομικών των χωρών της Ε.Ε. σφυροκοπούσαν ανελέητα τον Τσακαλώτο επειδή από τα 88 προαπαιτούμενα έχουν νομοθετηθεί μόνο τα 10 – 12.

Μάλιστα, διεμήνυσαν στον Τσακαλώτο ότι χωρίς την επίτευξη των στόχων και την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων δεν μπορεί να γίνει κανένας λόγος για «τέλος του προγράμματος», ούτε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την «ελάφρυνση του χρέους». Ακόμα χειρότερα, το σχέδιο του Τσακαλώτου για μετά το τέλος του παρόντος προγράμματος κρίθηκε… άτολμο και δόθηκε πίσω για… διορθώσεις.

Η «μεταμνημονιακή εποχή» δεν αρχίζει με καλά σημάδια για τους συριζαίους…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eurogroup-kolafos-gia-tous-surizaious-oi-diethneis-tokoglufoi-dietajan-thn#ixzz5DmjXVTso

Exit mobile version