Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τσακαλώτος: Θα γράψουμε το δικό μας μνημόνιο και οι διεθνείς τοκογλύφοι θα μας ελέγχουν κάθε τρίμηνο

Τσακαλώτος: Θα γράψουμε το δικό μας μνημόνιο και οι διεθνείς τοκογλύφοι θα μας ελέγχουν κάθε τρίμηνο

Μόνο ως τραγελαφικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις των συριζαίων για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια όταν είναι σαφές ότι ο έλεγχος των δανειστών για την επίτευξη των στόχων και την νομοθέτηση αιματηρών μέτρων θα είναι εξαιρετικά στενός.

Αυτό το παραδέχονται και οι ίδιοι οι συριζαίοι, οι οποίοι ομολογούν ότι θα πρέπει τώρα να γράψουν το δικό τους μνημόνιο και ακολούθως να ελέγχονται τακτικά από τους διεθνείς τοκογλύφους για τις επιδόσεις τους. Σαν τα παιδάκια του δημοτικού δηλαδή, αν και εκεί εφαρμόζονται πλέον πιο φιλελεύθερες μέθοδοι εκπαιδεύσεως.

Τελευταίο «χτύπημα» η παραδοχή του ίδιου του Τσακαλώτου ότι στην… μεταμνημονιακή εποχή θα γίνονται αξιολογήσεις ανά τρίμηνο. Όπως ακριβώς το είπε «πιθανόν να είναι τρεις ή τέσσερις επισκέψεις αντί για δύο» μιλώντας πάντα για επισκέψεις της τρόικα.

Επιπλέον αυτού παραδέχτηκε ότι το μνημόνιο Τσακαλώτου θα έχει την έγκριση των «δανειστών». Συγκεκριμένα ανέφερε περί τούτου: «Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν, είτε είναι οι χρηματοπιστωτικές αγορές είτε οι θεσμοί».

Βέβαια, επειδή Σύριζα κι Αλέξης χωρίς παιχνίδι με τις λέξεις δεν γίνεται (τους έχει μείνει κούσουρι από την εποχή Βαρουφάκη) το μνημόνιο αυτό θα το βαφτίσουν αλλιώς. Ούτε καν «συμφωνία» δεν θα το πουν. Και επειδή ο Τσακαλώτος δεν περίμενε ούτε καν τον νονό, το είπε από τώρα. «Αναπτυξιακό σχέδιο» θα το πουν. Τώρα τι σόι αναπτυξιακό σχέδιο έχει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και φοροληστρικά μέτρα αυτή είναι… άλλη συζήτηση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsakalwtos-tha-grapsoume-to-diko-mas-mnhmonio-kai-oi-diethneis-tokoglufoi-t#ixzz5DtD9kAKi

Exit mobile version