Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θλιβερή πρωτιά στην ανεργία για τις Ελληνικές περιφέρειες: Πρωταθλήτρια σε όλη την Ευρώπη η Δυτική Μακεδονία!

Θλιβερή πρωτιά στην ανεργία για τις Ελληνικές περιφέρειες: Πρωταθλήτρια σε όλη την Ευρώπη η Δυτική Μακεδονία!

Μια ακόμη έρευνα της Eurostat σοκάρει με τα στοιχεία τα οποία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την Πέμπτη, καθώς η Δυτική Μακεδονία ήταν το 2017 η Περιφέρεια με την μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη, ενώ άλλες τρεις Ελληνικές Περιφέρειες συμπλήρωναν τον κατάλογο με τις 10 χειρότερες επιδόσεις.

Τα κοινοτικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η Χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή των αρνητικών επιδόσεων στην Ε.Ε. ειδικότερα, το 2017 μέσα στις 10 Περιφέρειες της Ε.Ε., με την μεγαλύτερη ανεργία, εκτός από την Δυτική Μακεδονία (29,1% του ενεργού πληθυσμού), βρίσκονταν επίσης η Δυτική Ελλάδα  (26,3%), η Ήπειρος (24,8%), και η Κεντρική Μακεδονία (22,9%).

Στους νέους κάτω των 24 ετών η Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου είχε την δεύτερη  χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη με 58,2%, η Ήπειρος την τρίτη με 58,0% και η Δυτική Ελλάδα την έκτη χειρότερη επίδοση με 55,6%.

Αναφορικά με την μακροχρόνια ανεργία, η Αττική είχε την δεύτερη χειρότερη επίδοση, με το 77,3% των ανέργων να είναι μακροχρόνιοι. Μάλιστα, μέσα στις 10 Περιφέρειες με τους περισσότερους μακροχρόνιους ανέργους ήταν άλλες πέντε ελληνικές, η Θεσσαλία (77,2%), η Δυτική Ελλάδα (74,7%), η Ήπειρος (74,6%), η Στερεά Ελλάδα (74,2%) και η Πελοπόννησος (73,1%).

Η μακροχρόνια ανεργία (άνεργοι πέραν των 12 μηνών) θεωρείται ως προπομπός της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Κι αυτό γιατί τα άτομα που παραμένουν χωρίς εργασία πάνω από 12 μήνες δυσκολεύονται πολύ περισσότερο να βρουν δουλειά

Πίσω από τις ψεύτικες φανταχτερές εικόνες της επίσκεψης Γιούνκερ, ο οποίος ήρθε να επιθεωρήσει τους εγχώριους υποτακτικούς του, βρίσκεται η πικρή και φριχτή αλήθεια της συνεχιζόμενης μνημονιακής εξαθλίωσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-arnhtikh-prwtia-gia-thn-ellada.-h-dutikh-makedonia-htan-to-2017-h-perif#ixzz5Duq2fvPn

Exit mobile version